Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Νέες κινητοποιήσεις από σήμερα

Μετά την άρνηση κυβέρνησης και διοίκησης των ΗΛΠΑΠ να επιλύσουν μια σειρά εργασιακά προβλήματα που προκάλεσαν στους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι τελευταίοι προχωρούν από σήμερα σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οσοι εργαζόμενοι έχουν σπαστό ωράριο θα κάνουν στάσεις εργασίας σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ. και από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να κυκλοφορούν λιγότερα τρόλεϊ αυτές τις ώρες. Οι ίδιες στάσεις θα επαναληφθούν και την ερχόμενη Παρασκευή. Αύριο και μεθαύριο όλοι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τετράωρες στάσεις εργασίας 12 μ.-4 μ.μ.

Την απόφαση για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πήραν οι εργαζόμενοι με συντριπτική πλειοψηφία στην τελευταία τους γενική συνέλευση (στις 9 Φλεβάρη 2000), αντιδρώντας στις νέες εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και περικοπές ρεπό, στην εφαρμογή διακεκομμένης βάρδιας που «κρατά» τον οδηγό μέχρι και 15 ώρες στο δρόμο, στην κατάργηση του χρόνου παραλαβής και παράδοσης του οχήματος, καθώς και στην κατάργηση του διαλείμματος κ. ά.

Οπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, όλα τα παραπάνω χειροτέρευσαν τις ήδη δυσμενείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην κίνηση των τρόλεϊ, ενώ παράλληλα αύξησαν και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αγωνίζονται, επίσης, για να αποτρέψουν το σχέδιο διάλυσης του ταμείου υγείας τους (ΤΑΠ - ΗΛΠΑΠ) και καλούν εδώ και δύο μήνες τους αρμόδιους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη και Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου σε ουσιαστικό διάλογο για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα εργαζόμενους και επιβατικό κοινό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ