Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Μικρό το ενδιαφέρον από τους μελετητές

Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός σε αδιέξοδο λόγω της αποχής στην οποία κάλεσε τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Κ. Μπακούρης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΕΓΜ Π. Παναγόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΓΜ έχει ζητήσει, με σχετική ανακοίνωση, την ακύρωση του διαγωνισμού, καταγγέλλοντας ότι «βρίσκεται εκτός των ορίων νομιμότητας», γιατί περιέχει «απαράδεκτους και καινοφανείς» όρους. Δύο από τα ζητήματα που ανέφερε ο ΣΕΓΜ για να αιτιολογήσει τα παραπάνω είναι: το γεγονός ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει πως η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής για την τελική επιλογή του αναδόχου δεν είναι δεσμευτική για το ΔΣ της «Αθήνα 2004» και η πρόβλεψη πως η αναθέτουσα αρχή διατηρεί την πλήρη ελευθερία αξιοποίησης των ιδεών χωρίς περαιτέρω δέσμευση προς τους διαγωνιζόμενους.

Ο Κ. Μπακούρης στην επιστολή του ισχυρίζεται πως «δεν έχουν γίνει κατανοητές οι διαδικασίες και οι όροι του νέου διαγωνισμού από τον ΣΕΓΜ» και αναφέρει πως «η κρίση της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτική μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η διαδικασία κρίσης δεν έγινε σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης». Οσον αφορά το δεύτερο θέμα που επικαλείται ο ΣΕΓΜ, ο Κ. Μπακούρης αναφέρει ότι «πρόθεση του αγωνοθέτη είναι, στην περίπτωση που από το διαγωνισμό προκύψει ικανοποιητική λύση, να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του μελετητή για την οριστικοποίηση και θεσμοθέτηση του σχεδίου του». Τέλος, για το θέμα της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού, ο Κ. Μπακούρης σημειώνει ότι «είναι έξω από κάθε πραγματικότητα που όσον αφορά τους χρόνους είναι αμείλικτη», καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή Μπακούρη σχετίζεται με το γεγονός ότι αν και τα τεύχη του διαγωνισμού δίνονται από τις 17 Γενάρη, μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των μελετητών, καθώς -όπως φαίνεται - η ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού, έχει δημιουργήσει προβλήματα αξιοπιστίας. Μάλιστα, κύκλοι της «Αθήνα 2004» δεν αποκλείουν μετά τις εκλογές να υπάρξουν νέες εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για το Ολυμπιακό Χωριό.

  • Σήμερα, αναχωρεί για το Σίδνεϊ η τελευταία ομάδα της επιχειρηματικής αποστολής που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. Σε αυτήν μετέχουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών και ο διευθύνων σύμβουλος της «Αθήνα 2004».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ