Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Του απεσταλμένου μας Τάσου ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.-

Με μια πετυχημένη συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Από το Μόντρεαλ, στο Τορόντο και από εκεί στη Νέα Υόρκη, παντού όπου βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα η αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, και ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, οι Ελληνες μετανάστες την υποδέχτηκαν θερμά επιβεβαιώνοντας τους δεσμούς με το ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ότι ο τροχός της Ιστορίας δεν σταματά και ότι καπιταλιστικοί «παράδεισοι» δεν υπάρχουν, αλλά και ότι, όπως τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, «μπορούμε να τα καταφέρουμε, βάζοντας ο καθένας και με τον δικό του τρόπο το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια του Κόμματός μας. Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Ελληνες του εξωτερικού είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, είναι μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και ανατροπής!».

Ετσι και το βράδυ του Σαββάτου, οπότε δεκάδες ομογενείς πρώτης και δεύτερης γενιάς, εργαζόμενοι, επιστήμονες, νέοι και μεγαλύτεροι, έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα Kefalos Society of America, δείχνοντας τους δεσμούς του Κόμματος με τους Ελληνες μετανάστες που, όπως σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, όχι μόνο έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος αυτής της χώρας, αλλά και «έχουν να δώσουν πολλά και σήμερα και στο μέλλον, γιατί η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού και του κομμουνιστικού κινήματος σε κάθε χώρα, η αντεπίθεση των λαών ενάντια στη βαρβαρότητα, είναι ανάγκη που γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική».

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και ο Κώστας Γουλιάμος.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Λουρδάς, γραμματέας της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη. Αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που δίνουν οι Ελληνες και στις ΗΠΑ με τη Λέσχη Φίλων για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, για Παιδεία και Πολιτισμό, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες του ντόπιου εργατικού - λαϊκού κινήματος, για δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια, Παιδεία, ενάντια στις διακρίσεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Κάλεσε σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη, σε συμπόρευση με το Κόμμα για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Ενώ η εκδήλωση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με μια όμορφη συνεστίαση, με καλό φαΐ και ελληνική μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ