Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΑΥΡΟΥ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Παλλαϊκό αίτημα η πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων

Το Παράρτημα Ταύρου - Μοσχάτου πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές επανορθώσεις. Το ζήτημα ανέλυσε διεξοδικά ο Μιχάλης Παπανικολάου, ιστορικός. Στην εισήγησή του ανάμεσα στα άλλα είπε τα εξής: «Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική - φασιστική κατοχή. Η απελευθέρωση βρήκε την πατρίδα μας σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη, με σχεδόν 500.000 νεκρούς - θύματα της βαρβαρότητας του φασίστα κατακτητή. Αμέσως μετά την απελευθέρωση και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το αίτημα για αποζημιώσεις από την πλευρά των κατακτητών ήταν πάνδημο. Ομως, 80 χρόνια μετά παραμένει αδικαίωτο.

Η Ελλάδα, επίσημα, ουδέποτε έχει παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις ή την εξόφληση του κατοχικού δανείου. Πολιτικά, όμως, όλες οι αστικές κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο και ειδικά μετά τη μεταπολίτευση, αποφεύγουν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα. Αυτό καθιστά όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά - νεοφιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές - καθώς και όλα τα συστημικά κόμματα, αποκλειστικά υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση καθώς υπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης - που προτιμά τη λεγόμενη "τήρηση των συμμαχικών υποχρεώσεων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ" - άφησαν και αφήνουν σε εκκρεμότητα αυτήν την ιστορική αδικία εις βάρος του λαού μας.

Το γερμανικό κράτος από μεριάς του κάνει ό,τι μπορεί για να θάψει το θέμα. Δύο ιδρύματα ιδρύθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό.

Το Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας δημιουργήθηκε με σκοπό την "επαφή" της ελληνικής και της γερμανικής νεολαίας με οχήματα τους δήμους και τα πανεπιστήμια. Αυτό το ίδρυμα είναι που χρηματοδοτεί διάφορους εγχώριους αλλά και ξένους ιστορικούς έτσι ώστε να παραχαραχθεί η ιστορική αλήθεια... Το μεγάλο παράδειγμα τέτοιας δράσης είναι ο Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος αναγορεύτηκε σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο κύριος αυτός δικαιολόγησε τις σφαγές του τακτικού γερμανικού στρατού (εδώ καταρρίπτεται και ο μύθος του "καλού γερμανικού στρατού" και των κακών SS) αμέσως μετά τη Μάχη της Κρήτης καθώς σε πόνημά του γι' αυτήν τη μάχη θεωρεί τις εκτελέσεις των αμάχων Κρητών σωστές, από τη στιγμή που αντιστάθηκαν στον γερμανικό στρατό... Με λίγα λόγια, θέλησε να περάσει το μήνυμα οι λαοί να μην αντιστέκονται γιατί θα οδηγηθούν στον θάνατο...


Το δεύτερο ίδρυμα είναι το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, ο σκοπός του οποίου είναι η "ανακούφιση" των συνεπειών των πράξεων των Γερμανών κατακτητών αλλά με αποφυγή δικαστικών αντιπαραθέσεων. Πόσο ωραίο ακούγεται... Ουσιαστικά το Ταμείο αυτό αφορά υποτροφίες και προγράμματα που αφορούν τη μελλοντική σχέση των δύο κρατών.

Σκοπός του γερμανικού κράτους είναι θολώσει την ιστορική μνήμη, να κρύψει τα εγκλήματα των Γερμανών. Η ΕΕ επίσης πρωταγωνιστεί σε αυτήν την επιχείρηση με σκοπό τη χειραγώγηση της ιστορικής μνήμης, όπως με τη θεωρία των "δύο άκρων" που εξίσωσε τη ναζιστική Γερμανία με την ΕΣΣΔ.

Απέναντι σε όλα αυτά στάθηκε και στέκεται ο ελληνικός λαός με πρωτοπορία την ΠΕΑΕΑ και το ΚΚΕ. Σε αυτόν τον αγώνα μπροστάρηδες είναι οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ, η μόνη πραγματική, λαϊκή αντιπολίτευση. Το αίτημα για αποπληρωμή όλων των αποζημιώσεων πέρα από παλλαϊκό αίτημα είναι ζήτημα ηθικό, πολιτικό και πάνω από όλα οικονομικό/υλικό. Στέρησαν τις ζωές των Ελλήνων αλλά και συνέθλιψαν τη ζωή των επόμενων γενεών. Ηρθε ο καιρός να πληρώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ