Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά το κάλεσμα του ΚΚΕ

Στους λιμενεργάτες του Πειραιά στις προβλήτες της COSCO περιόδευσαν Κ. Παπαδάκης και Μ. Μπεκρής

Γ' Τελωνείο Πειραιά
Γ' Τελωνείο Πειραιά
Τους λιμενεργάτες του Πειραιά στις προβλήτες της COSCO επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, και ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος και πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών.

Ο Κ. Παπαδάκης μιλώντας προς τους εργαζόμενους στάθηκε στο ότι στην Ευρωβουλή, όπως και τα τελευταία 5 χρόνια, ψηφίζονται «τερατουργήματα» εις βάρος του λαού, ενώ από την άλλη κάθε μεγάλη εταιρεία έχει τους δικούς της ανθρώπους και τα δικά της λόμπι για να ταιριάζει κάθε νόμος στα συμφέροντά της.

«Αυτά ψηφίζουν και οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων» επισήμανε, όπως «Οδηγίες και κανονισμούς για 13 ώρες δουλειά, αλλά όχι Βαρέα και Ανθυγιεινά για τους λιμενεργάτες». `Η όπως πολέμους, όπλα και πυρομαχικά στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και την ίδια ώρα να λένε ότι ο λαός πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Εξάλλου, όπως σημείωσε, κατά μεγάλο ποσοστό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν τα ίδια, ενώ και ο Βελόπουλος ψηφίζει τα ίδια με τη ΝΔ σε ποσοστό περίπου 55%.

Παράλληλα, σημείωσε πως «ομολογούν ότι θα είναι "large" για το μεγάλο κεφάλαιο», φέρνοντας παραδείγματα όπως το μισό εκατομμύριο ευρώ που δαπανάται την ημέρα για τη φρεγάτα «Υδρα», την πιο γρήγορη αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές, και από την άλλη πως δεν θα είναι καθόλου ανοιχτοχέρηδες για μισθούς, συντάξεις και Υγεία.

COSCO
COSCO
Υπογράμμισε πως το κρίσιμο είναι σήμερα να «ενισχυθεί η δύναμη που τους αποκαλύπτει, τους ξεσκεπάζει και αυτή είναι το ΚΚΕ». Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ «θα ενημερώσει και θα παλέψει στο πλάι των εργαζομένων» και αυτό αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου με υποψήφιους ευρωβουλευτές αγωνιστές, όπως καλά ξέρουν και οι εργαζόμενοι στον χώρο μέσα τη από τη δράση του συναδέλφου τους, πρωτοπόρου συνδικαλιστή Μ. Μπεκρή που είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ.

«Το επόμενο διάστημα έρχεται ακόμη μεγαλύτερη επίθεση, άρα δεν πάμε χαλαρά μπροστά στην κάλπη, διότι ούτε οι άλλοι πάνε χαλαρά, θέλοντας την επόμενη μέρα να συνεχιστεί αυτή η επίθεση. Να στείλουμε ισχυρό πανευρωπαϊκό μήνυμα με δυνατό ΚΚΕ, γιατί για εμάς Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ, εμείς είμαστε με τους λαούς και τα δικαιώματά τους», σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Από την πλευρά του ο Μ. Μπεκρής κάλεσε τους λιμενεργάτες να κάνουν την πείρα τους κριτήριο ψήφου. Εθεσε το ερώτημα αν στις εκλογές θα επιβραβευτούν αυτοί που κόβουν το λαϊκό εισόδημα, αφήνουν τον λαό απροστάτευτο, φέρνουν την 6ήμερη δουλειά και αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης ή αυτοί που σταματάνε πλειστηριασμούς, μπαίνουν μπροστά για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, είναι κατά της εμπλοκής και της μεταφοράς όπλων για να σκοτώνονται παιδιά στην Παλαιστίνη. Τόνισε πως οι εργαζόμενοι στο λιμάνι ξέρουν ότι το ΚΚΕ ήταν δίπλα τους για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. «Απέναντι σε επίδοξους σωτήρες να κάνουμε πράξη αυτό που λέμε "ένας για όλους και όλοι για έναν" και "μόνος ο λαός σώζει τον λαό"», κατέληξε.

Μενίδι
Μενίδι
Στη συνέχεια οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν το Γ' Τελωνείο Πειραιά.

Σε Πετρούπολη και Μενίδι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Κυριακή στα μαγαζιά της κεντρικής λεωφόρου στην Πετρούπολη. Την υποψήφια ευρωβουλευτή του Κόμματος Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου συνόδευσαν και μέλη της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Σίμο. Συνομίλησαν με εργαζόμενους, καταστηματάρχες, πελάτες των καταστημάτων και διερχόμενους πολίτες για τα ζητήματα που τους απασχολούν, τη σχέση που αυτά έχουν και με τις επικείμενες εκλογές, το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και τους κάλεσαν να υπερψηφίσουν το μοναδικό κόμμα που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.

Επίσης κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στις υπηρεσίες του δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής τον Γιώργο Στεφανάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους ο Γ. Στεφανάκης σχολίασε πως για το ΚΚΕ η πραγματική σφυγμομέτρηση των διαθέσεων του κόσμου γίνεται μέσα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις σχολές κι από εκεί προκύπτει και η αισιοδοξία του.

Με τον λαό στους αγώνες και το ΚΚΕ μπροστά και πιο δυνατό μπορούν να μπουν εμπόδια και να ανατραπεί η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης που τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων, επεσήμανε ο Γ. Στεφανάκης.


Πετρούπολη
Πετρούπολη

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ