Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ
«Αστακός» τα ελληνικά λιμάνια για τις ανάγκες των πολέμων τους

Τσιφλίκι του αμερικανικού στρατού οι λιμενικές υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων

Υλοποιώντας την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, ο αμερικανικός στρατός μετατρέπει σε ...τσιφλίκι του τα λιμάνια όλης της χώρας για να φορτώνει και να ξεφορτώνει πολεμικό υλικό.

Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» την Παρασκευή, οι Αμερικανοί ανέθεσαν σε εργολάβο συμβόλαιο ύψους άνω των 14 εκατ. δολαρίων για «φορτοεκφορτωτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε τερματικούς σταθμούς λιμένων» (Stevedoring and Related Terminal Services - S&RTS) σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, στο διάστημα από 16/6/2024 έως 15/12/2029.

Για να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφαλείας, παίρνουν τα μέτρα τους, όπως η «χρήση κοντέινερ για στήσιμο περιμετρικού τείχους, τσιμεντένια φράγματα, περιφράξεις, κλειδαριές ή συμβεβλημένο προσωπικό ασφαλείας» στους λιμένες που καταλαμβάνουν.

Οπως γράφεται στη σχετική σύμβαση, «ο ανάδοχος κατόπιν αιτήματος (σ.σ. των Αμερικανών) θα παράσχει κοντέινερ ύψους τουλάχιστον 20 ποδιών για την κατασκευή περιμετρικού τείχους ασφαλείας για χρήση σε κάθε κύρια / δευτερεύουσα πύλη όταν παραγγελθεί / χρειαστεί. Τα εμπορευματοκιβώτια τοποθετούνται απ' άκρη σ' άκρη και με τέτοιον τρόπο ώστε να παρέχεται 100% αδιάσπαστος χώρος μεταξύ κάθε εμπορευματοκιβωτίου, με μία μόνο είσοδο και έξοδο, που να καλύπτει ολόκληρη την ακτίνα της καθορισμένης περιοχής εργασίας».

«Η περίφραξη θα χρησιμοποιείται για να διαχωρίζεται όλο το φορτίο της USG (σ.σ. της κυβέρνησης των ΗΠΑ) από οποιοδήποτε άλλο εμπορικό φορτίο που τοποθετείται σε καθορισμένη εγκατάσταση ή περιοχή λιμένα», αναφέρει η σύμβαση.

Ο ανάδοχος θα εκτελεί όλες τις αναγκαίες εργασίες για προώθηση στρατιωτικών φορτίων των ΗΠΑ και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καλύπτοντας «όλο το φάσμα της διαχείρισης στρατιωτικού φορτίου των ΗΠΑ (π.χ. εμπορευματοκιβώτια, οχήματα, φορτηγά και αεροσκάφη περιστροφικών ή σταθερών πτερυγίων) που διεκπεραιώνονται μέσω των καθορισμένων λιμένων».

Οι «υπηρεσίες» για τις οποίες δεσμεύτηκε επιπλέον ο πάροχος «περιλαμβάνουν την ικανότητα να εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλαπλά σκάφη και καταστρώματα, σε οποιονδήποτε από τους κύριους θαλάσσιους λιμένες, π.χ. Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα», ενώ θα είναι νυχθημερόν σε επιφυλακή για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού, καθώς «ο ανάδοχος ενδέχεται να υποχρεωθεί να εκτελεί ταυτόχρονα υπηρεσίες στα αναφερόμενα λιμάνια 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέντε λιμάνια καταλαμβάνουν οι Αμερικανοί για μεταφορά πολεμοφοδίων(2023-02-18 00:00:00.0)
Η διπλοπροσωπία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τα λιμάνια(2009-05-30 00:00:00.0)
Ακαρπος ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης(2009-04-01 00:00:00.0)
Πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση(2008-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ