Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση

Πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση, βρίσκεται από προχτές ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), μετά την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΘ για τον προσωρινό πλειοδότη που θα γίνει το «νέο αφεντικό» στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΛΘ, προσωρινός πλειοδότης του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε η κοινοπραξία των εταιρειών «Hutchison Port Holdings Limited», «Hutchison Port Investments Sarl» - βρετανοκινεζικών συμφερόντων - και των ελληνικών εταιρειών «Alapis ABEE» και «ΛΥΔ ΑΕ».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΘ, η παραπάνω κοινοπραξία είχε υποβάλει τη μεγαλύτερη από τις τρεις τελικές δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν. Το επόμενο βήμα είναι να κληθεί η κοινοπραξία για την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της τελικής Σύμβασης Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

  • Σε αγορά μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ προέβη η «Morgan Stanley & Co International Plc.» στις 24/7/08, αυξάνοντας από 4,987% σε 5,087% το ποσοστό της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ