Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μνημόνιο για την κατασκευή του κτιρίου

Με σταθερά βήματα η κυβέρνηση προχωρά στην κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ετσι, χτες, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, του Πανεπιστημίου και της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου για την κατασκευή του κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί. Ο χώρος θα είναι στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και η κατασκευή θα γίνει με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου - που ιδρύθηκε το 2005 - συμμετέχουν δύο επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο Ν. Μπακατσέλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Εκδοτικής Β. Ελλάδας» (πρόεδρος της οποίας είναι ο Χρ. Λαμπράκης) και ο Ιω. Στασινόπουλος της πολυεθνικής «Βιοχάλκο». Από την ίδρυσή του, το πανεπιστήμιο αυτό λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους, χορηγίες και επενδύσεις. Η διαδικασία δημιουργίας του εν λόγω πανεπιστημίου είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση, με την ίδρυση του ΔΙΠΑΕ, στοχεύει όχι μόνο στην προσέλκυση φοιτητών από ξένες χώρες, με δίδακτρα, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτικής της οικονομικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, η αναφορά του υπουργείου Παιδείας - στη χτεσινή ανακοίνωσή του - ότι «με την υλοποίηση του έργου (σ.σ.: κατασκευής και λειτουργίας του πανεπιστημίου) συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ως σημαντικού Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ