Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Την Κυριακή 3.8.2008:

  • Η ΝΕ Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Καλαμάτας του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, διοργανώνουν, ώρα 11 π.μ., στο Ξυλεργοστάσιο της Αρτεμισίας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μάχη των ανταρτών ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές που έγινε σ' αυτόν το χώρο, τον Αύγουστο 1943. (Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από το Δημοτικό Αναψυκτήριο Καλαμάτας - πίσω από το Δημαρχείο - ώρα 9 π.μ. την Κυριακή). Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ που ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
  • Τα Παραρτήματα Τρίπολης, Λακωνίας και Μεγαλόπολης της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν, ώρα 11.30 το πρωί, εκδήλωση τιμής για την ιστορική μάχη κατά των Ιταλών κατακτητών, στον Κοσμά Κυνουρίας.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Φωκίδας διοργανώνει, ώρα 11.30 π.μ., στις Καρούτες Φωκίδας, εκδήλωση τιμής για την επέτειο της ομώνυμης μάχης και τους αθάνατους νεκρούς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι, στις 5.8.1944, κατά των ναζί κατακτητών.
  • O Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ (παράρτημα Χίου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνού και ο δήμαρχος Ιωνίας διοργανώνουν, ώρα 8 μ.μ., στην πλατεία του χωριού, πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Βίκτορα Μπιλιράκη, αντιστασιακό μαχητή του ΕΛΑΣ, φυλακισμένου στο Χαϊδάρι που εκτελέστηκε από τις κατοχικές δυνάμεις στις 8.4.1944 στην Καισαριανή.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ