Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση νερού και δασών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο ιδιωτικοποιείται περαιτέρω η διαχείριση του νερού, με τη δημιουργία - σε αυτήν τη φάση - Ανώνυμης Εταιρείας που θα ενσωματώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υδάτων ύδρευσης και άρδευσης στη Θεσσαλία, αλλά και τη διαχείριση των δασών, ψηφίστηκε την Παρασκευή μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «ανεμίζει» τον φόβο της κλιματικής κρίσης, για να προωθεί την αντιλαϊκή καταστροφική πολιτική της, που καταληστεύει το περιβάλλον, το νερό, τους φυσικούς πόρους, την Ενέργεια, για να κερδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ενώ ο λαός καταδικάζεται σε ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια.

Ακόμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις ελλείψεις στη διαχείριση νερού και δασών για να δώσει δήθεν «λύση» με τον νέο οργανισμό - ΑΕ διαχείρισης όλου του νερού, για να μοιράζει έργα και δουλειές σε ιδιώτες. Το ίδιο ισχύει και για τα δάση, υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις αποψίλωσαν τις δασικές υπηρεσίες και εγκατέλειψαν τη φροντίδα των δασών και σήμερα η ΝΔ το χρησιμοποιεί ως άλλοθι να δοθεί η διαχείριση της δασικής βιομάζας στους βιομηχάνους για το κέρδος.

Τόνισε ότι η απόσπαση των εργαζομένων από τις διευθύνσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον νέο οργανισμό πρέπει να είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική, καθώς έτσι η κυβέρνηση δίνει τζάμπα εξειδικευμένο προσωπικό στη νέα ΑΕ.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου έφερε 12 ολόκληρες σελίδες που τις βάφτισε «νομοτεχνικές βελτιώσεις», κοροϊδεύοντας και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των βουλευτών που δεν είχαν χρόνο να δουν τι προσθέτει και τι αλλάζει στο νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ