Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τουριστική «ανοικοδόμηση», αλλά τα νοικοκυριά δεν έχουν για το νοίκι

Μια σειρά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Ζακύνθου αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στο νησί ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Το πρωί βρέθηκε στα εργοτάξια ανεγειρόμενων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή του Τραγακίου, συνομιλώντας με εργαζόμενους. Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Στις συζητήσεις του με τους εργαζόμενους ο Ν. Καραθανασόπουλος στάθηκε στην αντίφαση που επικρατεί: Την ώρα που τα λαϊκά στρώματα δυσκολεύονται να αποκτήσουν μια κατοικία, τεράστιες οικοδομές να ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, όπου έγινε συνάντηση με την Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγο, διευθύντρια του Μουσείου, αναπληρώτρια συντονίστρια του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων και υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στην ξενάγηση και συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης του Μουσείου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάδειξη των σημαντικών ιστορικών εκθεμάτων του.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ν. Καραθανασόπουλος και η Κ. Δεμέτη μίλησαν σε σύσκεψη της Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου, στον Αγιο Δημήτριο. Σε συνέχεια της αγωνιστικής της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, η Κ. Δεμέτη σε δήλωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η συγκεκριμένη ημερομηνία (σ.σ. 21 Απρίλη) είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο γιατί αποτελεί την επέτειο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που θυμίζει μία από τις πιο μελανές σελίδες της νεότερης Ιστορίας, αλλά και γιατί την ίδια ημερομηνία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, το 1963, που σημαδεύτηκε από τη σύλληψη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η εκκίνηση της προεκλογικής δραστηριότητας από την όμορφη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου είναι και μια υπόσχεση για διεκδίκηση ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας σε μια Ευρώπη που λυμαίνεται τον κόπο και τον ιδρώτα του απλού ανθρώπου προς όφελος των συμφερόντων των ολίγων. Και η Ζάκυνθος έχει υποστεί αυτές τις επιπτώσεις, καθώς αν και θα έπρεπε να έχει από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν εισοδήματα της Μεσογείου, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, περνούν δύσκολα.

Ο Διονύσιος Σολωμός, ο ποιητής του Υμνου εις την Ελευθερίαν, το αποτύπωσε με καθαρότητα: "Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές συγκεντρώσεις στη Δυτική Ελλάδα(2024-05-10 00:00:00.0)
Τιμά τον χαράκτη Γιάννη Κεφαλληνό(2024-03-08 00:00:00.0)
Να κηρυχθεί το 2023 Ετος Κωνσταντίνου Θεοτόκη(2023-01-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - μήνυμα ενάντια στις 8 εκδικητικές απολύσεις στο ΚΤΕΛ(2022-01-14 00:00:00.0)
Ο Δ. Σολωμός και η Κέρκυρα(2007-02-25 00:00:00.0)
"Αλκυονίδες" Λόγου και Τέχνης(1998-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ