Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Να μην τολμήσουν να μετακινήσουν το άγαλμα του Σαράφη

Να μείνει στη θέση του στην κεντρική πλατεία ο ανδριάντας του στρατηγού Στέφανου Σαράφη απαιτεί το Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθώς επανέρχονται, μέσω δημοσιευμάτων, τα σενάρια για μετακίνησή του.

Στην ανακοίνωσή του το Παράρτημα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «από δημοσιεύματα τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έρχεται - ξανά - στην επικαιρότητα η πρόθεση της δημοτικής αρχής για μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη από το πιο κομβικό - κεντροβαρές σημείο της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων. Αν συνδυάσουμε τα δημοσιεύματα με το γεγονός της όποιας εξέλιξης των έργων ανάπλασης στην κεντρική πλατεία, ίσως φτάνει η ώρα που η δημοτική αρχή θα θελήσει να εφαρμόσει ...τα σχέδιά της.

Ως απόγονοι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, συγγενείς θυμάτων και μαζί με τους εναπομείναντες εν ζωή αγωνιστές του απελευθερωτικού - αντιφασιστικού αγώνα, τους λέμε ότι πρέπει να σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Η παρουσία του ανδριάντα του στρατηγού Σαράφη στο πιο κομβικό σημείο της κεντρικής πλατείας συμβολίζει τους ιστορικούς δεσμούς της πόλης των Τρικάλων με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «όποια προσπάθεια μετακίνησης του ανδριάντα από τη δεσπόζουσα θέση που έχει σήμερα, είναι καταδικαστέα από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους απογόνους τους, όσους διδάσκονται, εμπνέονται και εκφράζουν σεβασμό σ' εκείνον τον τιτάνιο αγώνα, σ' όσους ανησυχούν από την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού στη σημερινή εποχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ