Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Κόρη οφθαλμού» τα κέρδη, στο απόγειο η κοροϊδία του λαού

Ο πρωθυπουργός βλέπει «μικρότερες τιμές από πέρυσι» (!) σε βασικά αγαθά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει τα ναυπηγεία της αμερικανικής ONEX

Ο Κυρ. Μητσοτάκης

INTIME NEWS

Ο Κυρ. Μητσοτάκης
Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί δείχνοντας ως «λύση» την ανακύκλωση της φτώχειας για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τα δίκαια αιτήματα συνδικάτων και φορέων, πρώτα απ' όλα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Πρωταγωνιστώντας σε ένα ακόμα επεισόδιο της επιθεώρησης «καταπολεμώντας την ακρίβεια», ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, επισκέφτηκε χθες το πρωί την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας στου Ρέντη, όπου συνομίλησε με εμπόρους «για την πορεία των τιμών, τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα της αποθήκευσης και μεταφοράς αγαθών, προς όφελος και των καταναλωτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε κατόπιν δηλώσεις για την «προσπάθεια» που κάνει η κυβέρνηση «έτσι ώστε οι Ελληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές». Συνεχίζοντας την φαρσοκωμωδία παρέπεμψε στο ...«Καλάθι του νονού» που ξεκίνησε χθες, όπως και στο «Καλάθι του Πάσχα» που ξεκινά σε λίγες μέρες, ενώ επιστράτευσε και την κοροϊδία των «αυστηρών ελέγχων» στην αγορά, αλλά και τη «συνεννόηση με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα» για «να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες με τις περσινές ή και χαμηλότερες».


Απογειώνοντας τον εμπαιγμό, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα» όπου ισχυρίστηκε ότι «έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι». Εξάλλου, στη γνωστή τακτική «ζήσε μαύρε μου» απεύθυνε μήνυμα για ...υπομονή, αφού όπως είπε «όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics, τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας».

Στην ίδια λογική, του ...θα 'ρθουν καλύτερες μέρες, επέμεινε ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι ένας αγώνας συνεχής». «Εχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται», πρόσθεσε με θράσος, ενώ ισχυρίζεται το ίδιο πράγμα τουλάχιστον από τον Γενάρη του 2023, 15 μήνες πριν. Τότε που σε συνέντευξη Τύπου είχε πει ότι «θα δούμε και περαιτέρω αποκλιμάκωση συνολικά του πληθωρισμού, που θα συμπαρασύρει και τις τιμές στο ράφι τους επόμενους μήνες, εφόσον δεν έχουμε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις με τις τιμές Ενέργειας». Εκτοτε, βέβαια, οι τιμές στο ράφι συνεχίζουν να καλπάζουν...

Κόρη οφθαλμού

Και ενώ η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κέρδη των βιομηχάνων και των λιανεμπόρων, που είναι η άλλη όψη της ακρίβειας για τον λαό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης αναγορεύεται σε προστάτη της κερδοφορίας των εφοπλιστών και των επενδυτών στη ναυπηγοεπισκευή, που είναι κατά βάση αμερικανικά κεφάλαια.

Μάλιστα, η επίσκεψή του στο Νεώριο της Σύρου το Σαββατοκύριακο ήρθε να υπενθυμίσει πόσο κούφια είναι η αντιπαράθεση με τη ΝΔ και πόσο κάλπικο το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε «την ανάγκη προστασίας ως "κόρης οφθαλμού" της βιομηχανίας των ναυπηγείων», καθώς το κόμμα του ήταν αυτό που ως κυβέρνηση παρέδωσε τα ναυπηγεία στην αμερικανική ΟΝEΧ, καθαρά από εργαζόμενους και δικαιώματα, μια «Ειδική Οικονομική Ζώνη» για εγγυημένα κέρδη. «Μοντέλο» που εφάρμοσε και η ΝΔ, με εφοπλιστές και εργολάβους να κάνουν «κανονικότητα» την ανασφάλεια και τις άθλιες συνθήκες.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παράδοση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ, περίσσεψαν οι αβροφροσύνες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το «επίτευγμά» τους αυτό.

Κατά τ' άλλα, στην προεκλογική αντιπαράθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίζει το «χαρτί» της «απόκλισης της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά δεδομένα της δημοκρατίας και ευημερίας», γράφοντας σχετικά και στο άρθρο του στα «Νέα».

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκό και εθνικό (...) Ψηφίζουμε για τις βασικές αρχές και αξίες που καθιστούν την Ελλάδα μέλος του στενού πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης: Δημοκρατία και Ευημερία. Αυτές οι βασικές αρχές και αξίες, εθνικές και ευρωπαϊκές, απειλούνται σήμερα από τη διακυβέρνηση της ΝΔ, σε βαθμό που η Ελλάδα αποκλίνει επικίνδυνα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα», υποστηρίζει, συμμετέχοντας μαζί με τη ΝΔ και τους άλλους στο ξέπλυμα της ΕΕ και των σάπιων αξιών της, όπου «δίκαιο» είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Σε άλλο σημείο ο Στ. Κασσελάκης καταγγέλλει τη ΝΔ για τη δεινή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. «Η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ-27, η μόνη χώρα της ΕΕ όπου πραγματικοί μισθοί και εισοδήματα είναι χαμηλότερα από εκεί που βρίσκονταν πριν από 15 χρόνια», γράφει, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις για ευημερία όταν το κόμμα του, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έχει βάλει πλάτη για να βρίσκονται οι μισθοί στο σημερινό άθλιο επίπεδο και ενώ η ακρίβεια σαρώνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ