Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Η πόλη έχει φωνή - Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας

Μεγάλη κινητοποίηση στις 30 Μάρτη | Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η δημοτική αρχή

Από τις συζητήσεις ενημέρωσης δημοτών και δημοτικής αρχής
Από τις συζητήσεις ενημέρωσης δημοτών και δημοτικής αρχής
Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 30 Μάρτη, με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή. Βγαίνουμε στον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας», απευθύνει η δημοτική αρχή Καισαριανής που έχει στο τιμόνι τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα συνεργεία και θα συνεχιστεί με πορεία στη λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, ώστε να διεκδικηθούν μέτρα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η δημοτική αρχή της πόλης αρνείται να γίνει το «μακρύ χέρι» της κυβερνητικής πολιτικής και να βάλει περισσότερα χαράτσια στον λαό. Δίνει το χέρι στους κατοίκους της πόλης, στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς και τους καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που παρακρατεί από τους θεσμοθετημένους πόρους τα 3/4 της ετήσιας χρηματοδότησης του δήμου Καισαριανής, όπως και όλων των δήμων, και η οποία την ίδια ώρα θεσπίζει νέα άδικα «πράσινα» χαράτσια.

Ο δήμος διεκδικεί:

  • Να δοθεί εδώ και τώρα ολόκληρη η ετήσια χρηματοδότηση που αναλογεί στον δήμο Καισαριανής. Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.
  • Διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών σε ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, δωρεάν τιμολόγια για τις ενεργειακές ανάγκες των σχολείων.

  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας και με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση.
  • Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καισαριανής, σχεδιασμό για την ίδρυση Κέντρου Πρόληψης από τις Εξαρτήσεις και Μονάδας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Παιδιού και της Μονάδας Συμβουλευτικής ΑμεΑ.
  • Εργα αντιπυρικής προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού και χρηματοδότηση μελετών για άμεση ένταξη του Βλητικού Σταθμού στο σχέδιο πόλης.
  • Ολοκληρωμένο αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων, με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.
  • Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να στεγαστούν κρίσιμες κοινωνικές δομές, όπως η 2χρονη Προσχολική Αγωγή.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση νομιμοποίηση - τακτοποίηση όλων των προσχολικών και σχολικών μονάδων.
  • Σύγχρονα, συνδυασμένα, δημόσια και δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης. Επανασχεδιασμό της γραμμής του ΗΛΠΑΠ, επανεκκίνηση της τοπικής γραμμής 223. Υπογειοποίηση του δρόμου που θα διοχετεύει την κυκλοφορία από το κέντρο της Αθήνας προς την Αττική Οδό και το παραλιακό μέτωπο.
  • Πλήρη αναβάθμιση του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Νήαρ Ηστ.
  • Τώρα συνολική κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη, με ευθύνη της Περιφέρειας, για ολόκληρο τον δήμο Καισαριανής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ