Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Α' Αθήνας πραγματοποιούν εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Θα γίνει στο Πάρκο Γουδή (Λ. Μεσογείων, έναντι του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντινάν»), με ομιλητή τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής.

Σε Ηλεία και Αχαΐα

Εκδηλώσεις για τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, 72 χρόνια μετά την εκτέλεσή του, με θέμα «Διδασκόμαστε από τη ζωή και τη δράση του - Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!» θα πραγματοποιήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις Ηλείας και Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  • Η εκδήλωση της Ηλείας θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη στην Αμαλιάδα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη, ενώ προγραμματίζονται και επισκέψεις στο ομώνυμο μουσείο της πόλης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
  • Η εκδήλωση της Αχαΐας θα γίνει την Κυριακή 31 Μάρτη στην Πάτρα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Παντοκράτορος της Ανω Πόλης. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ, και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του δήμου Πατρέων, το Μουσικό Συγκρότημα και τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο των συνολικών δραστηριοτήτων, από την Τρίτη 26 έως το Σάββατο 30 Μάρτη θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις αρχειακού υλικού: Η πρώτη στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» (Κανακάρη 159), κατά τις ώρες λειτουργίας του, και η δεύτερη, που θα αφορά τη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη στην Πάτρα, στην πλατεία Παντοκράτορος. Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ιστορικοί περίπατοι με βάση τη δράση του στην πόλη.

Επιπλέον, την Κυριακή 24 Μάρτη ο Μαθητικός Τομέας Πάτρας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και στον χώρο του μνημείου του, με αναχώρηση από την πόλη στις 9 π.μ.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των περιπάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ