Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Εκτακτη Οικονομική Εξόρμηση Απρίλη - Μάη - Ιούνη 2024

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να δώσουμε μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη!

Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στις κάλπες και στους δρόμους της διεκδίκησης.

Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα στον λαό για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ενόψει των ευρωεκλογών.

Στους χιλιάδες εργαζόμενους που πήραν μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών.

Στις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν και καταδίκασαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, που έχει την υπογραφή της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών, που εμπορευματοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Στους αγρότες που με τα τρακτέρ έστησαν αγωνιστικά μπλόκα, αντιτάχθηκαν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική των Βρυξελλών και απαίτησαν μείωση του κόστους παραγωγής.

Στους φοιτητές και μαθητές που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.

Σε όλους εκείνους που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, καταδίκασαν το κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το στηρίζουν.

Οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του προηγούμενου χρόνου και η ακρίβεια είχαν σοβαρές απαιτήσεις και σε οικονομικό επίπεδο. Δημιούργησαν μεγάλες οικονομικές ανάγκες για το Κόμμα.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που κλιμακώνεται η συνολικότερη επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενώ ενισχύονται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή.

Το ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει να διευρυνθεί, να γίνει πιο ισχυρό.

Να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του.

Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον λαό, γιατί από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ.

Η ΕΕ αποδείχτηκε φυλακή των λαών.

Από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), που καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή, η ΟΝΕ - Ευρωζώνη, η Συνθήκη της Λισαβόνας και όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε βάρος των λαών.

Η ΕΕ είναι συμμαχία των μονοπωλίων. Διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση, αντίπαλος των λαών, και δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους.

Γίνεται μόνο χειρότερη.

Η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρωταγωνίστρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Υποστηρίζει το Ισραήλ, το κράτος - κατακτητή που οδηγεί στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Το χρηματοδοτεί και το εξοπλίζει, προκειμένου να αιματοκυλάει τον Παλαιστινιακό λαό. Στέλνει με συμφωνία της κυβέρνησης φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρωτοστατεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Την πολιτική της ΕΕ:

Συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ψηφίζουν όλα τα αστικά κόμματα, σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα και ακροδεξιά.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, με τους εργαζόμενους, τον λαό στην εξουσία, με κοινωνική ιδιοκτησία στην οικονομία.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό.

Θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τους φίλους, τους οπαδούς, τους συμπορευόμενους, μαζί να οργανώσουμε και να δώσουμε τη μάχη της Εκτακτης Οικονομικής Εξόρμησης με πείσμα, αυταπάρνηση, μαχητικότητα και σιγουριά.

Με το ΚΚΕ δυνατό σπάμε τα δεσμά της ΕΕ.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Μάρτης 2024


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ