Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, κόντρα στην πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων

Παρέμβαση στη συζήτηση για το μνημόνιο διαρκείας της ΕΕ, το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Το Γιούρογκρουπ, μπροστά στην "οικονομική αβεβαιότητα" και τη διαφαινόμενη καπιταλιστική κρίση, έσπευσε να δώσει διαβεβαιώσεις στους ομίλους - που σπάνε κάθε ρεκόρ κερδών - ότι τα κονδύλια θα ρεύσουν "ευέλικτα", ενώ ζήτησε κατάργηση ακόμα και εκείνων των επιδομάτων - ψίχουλων για το ρεύμα, ώστε να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Στην ΕΕ πλέον "πεινάνε κι αυτοί που εργάζονται", 40% δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, αλλά τα κράτη - μέλη έδωσαν 78 δισ. για τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Ελλάδα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (και ΝΕΑΡ), ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν αυτήν τη στρατηγική, που έχει σκληρά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Αυτά υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τους καθηλωμένους μισθούς που δεν βγάζουν τον μήνα.

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, καταδικάζουν τις απαιτήσεις των μονοπωλίων και τις αντιλαϊκές επιλογές των αστικών κομμάτων, της ΕΕ. Με τους μεγαλειώδεις αγώνες σε όλη την ΕΕ θέτουν στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες, άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους ενάντια στην ακρίβεια, Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τα ίδια κριτήρια και στον β' γύρο(2019-05-31 00:00:00.0)
Ανάγκη για πανεργατική συστράτευση(2011-01-19 00:00:00.0)
Ο καλύτερος σύμμαχος κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ(2010-04-25 00:00:00.0)
Κέρδος για το λαό η ενίσχυση του ΚΚΕ(2007-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ