Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Ζαχαριάδη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, παρουσία συγγενών, φίλων και συντρόφων, κηδεύτηκε χτες ο σ. Γιάννης Ζαχαριάδης, στα Κοιμητήρια Μαλακοπής, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Ζώκας, εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, είπε το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή μετά από μια σύντομη αλλά γενναία μάχη με την ασθένειά του, και εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Δάφνη, στις κόρες του Βασιλική και Ευαγγελία, στα εγγόνια του και στον αδερφό του σ. Τάκη.

Ο Γιάννης Ζαχαριάδης γεννήθηκε το 1945 στην Τριανδρία. Από φτωχή οικογένεια γνώρισε τις δυσκολίες από μικρός, καθώς ο πατέρας του εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Στα 18 του χρόνια γράφτηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και εκλέχτηκε στο Γραφείο της Νεολαίας Τριανδρίας μαζί με τον αδερφό του, μέχρι που αποφασίστηκε η συγχώνευση με τη Νεολαία Λαμπράκη.

Στη συνέχεια πήγε στον στρατό, όπου κυνηγήθηκε για τις ιδέες του. Μέλος του Κόμματος έγινε το 1975 και συνέβαλε στον αγώνα από πολλές χρεώσεις. Το 1977 εκλέχτηκε στην Ενωση Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και το 1978 στη «Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης». Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και στην Ανώτατη Συνδικαλιστική Καλλιτεχνική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Ελλάδας. Επίσης, αργότερα εκλέχτηκε πρόεδρος της Ενωσης Κουρέων και Κομμωτών.

Στις δημοτικές εκλογές το 1994 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Τριανδρίας.

Ολη του τη ζωή την πορεύτηκε πιστός στις αρχές του Κόμματος και στα ιδανικά του, αγωνιστής, μαχητικός, με συνέπεια και σταθερότητα στις γραμμές του ΚΚΕ. Ηταν πρωτοπόρος και γνωστός κομμουνιστής στη συνοικία της Τριανδρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ