Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμα πιο μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις ευρωεκλογές

Στο εργοτάξιο του μετρό στο Αλσος Βεΐκου περιόδευσε κλιμάκιο του Κόμματος

Στο εργοτάξιο κατασκευής του μετρό στο Αλσος Βεΐκου περιόδευσε, την Τρίτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα της ΤΟ Κατασκευών του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνέχισης του πλούσιου πολιτικού ανοίγματος της ΤΟ στα μεγάλα εργοτάξια, στα γιαπιά, στις έδρες των κατασκευαστικών ομίλων. Τον συνόδευσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μάνθος Ιμπριάλος και Κώστας Αγγελής.

Στην περιοδεία μοιράστηκε ανακοίνωση της ΚΟΒ Κατασκευών Μετρό - Α΄ Αθήνας, που καταγγέλλει το βίντεο της εταιρείας το οποίο παρουσιάζει ότι οι γυναίκες εργαζόμενες στον συγκεκριμένο όμιλο, επειδή - όπως ισχυρίζεται - αποκτούν θέσεις ευθύνης, σημαίνει ότι κατακτούν και την «ισότητα» με τους άνδρες συναδέλφους τους, την ίδια στιγμή που στα εργοτάξια της κατασκευής της γραμμής 4 η εταιρεία προσπαθεί να επιβάλει ως καθεστώς τις ατελείωτες υπερωρίες, οι οποίες τσακίζουν κάθε οικογενειακό ή προσωπικό προγραμματισμό, καταργούν κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου.

Η περιοδεία κατέληξε σε συγκέντρωση με τους εργατοτεχνίτες και τους μηχανικούς του εργοταξίου. Με το Κάλεσμα της ΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, το κλιμάκιο απευθύνθηκε στους εργαζόμενους και συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη ακόμα πιο μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, όχι μόνο στις καθημερινές μάχες για αξιοπρεπές μεροκάματο και ανθρώπινα ωράρια, αλλά και για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για χάρη του εφοπλιστικού, ενεργειακού και κατασκευαστικού κεφαλαίου.

Το αισιόδοξο κλίμα ενισχύθηκε από την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 28 Φλεβάρη. Το υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής πρέπει να δυναμώσει και να εκφραστεί τόσο στους αγώνες, με επόμενους σταθμούς τις απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη, αλλά και στις κάλπες των ευρωεκλογών με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, τόνισε η αντιπροσωπεία του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ