Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά συμμετοχή σε πολεμικές επιδρομές - Να επιστρέψει αμέσως η «Υδρα»!

Σε ημερίδα της Ενωσης Στρατιωτικών ΠΕ Αρκαδίας μίλησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Να επιστρέψει άμεσα η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα κάλεσε από το βήμα της ημερίδας που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, με θέμα «Περιφερειακές Αποστολές και Ειρήνη», ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, δήλωσε εισαγωγικά: «Θα συμφωνούμε, φαντάζομαι, πως όταν το ΝΑΤΟ, με την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ και χώρες ή στρατιωτικά επιτελεία μιλούν για ειρήνη, δεν σημαίνει, φυσικά, ότι εννοούν το ίδιο με όλους εμάς!

Ενα παράδειγμα αποτελεί ο περιβόητος "Συνεταιρισμός ή Σύμπραξη για την Ειρήνη" (PARTNERSHIPFORPEACE- PfP) που από το 1994 είναι ένα από τα ΝΑΤΟικά παραμάγαζα, τα οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν την επεκτατική - επεμβατική πολιτική του. Και μόνο οι χώρες που είναι ενταγμένες (Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία), δείχνουν τον πραγματικό στόχο που εξυπηρετεί.

Το ίδιο και πολύ περισσότερο ισχύει και για τις λεγόμενες "Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης", που, στην πραγματικότητα, πρόκειται για πολεμικές επιδρομές».

Αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για ειρηνευτικές αποστολές αυτές που αφορούσαν τη Γιουγκοσλαβία πριν 25 χρόνια εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων, ή το Αφγανιστάν πριν 20, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα, οι αμερικανικές προτεραιότητες μετατοπίζονται προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, στην "κόντρα" με την Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο καπιταλιστικό σύστημα. Ετσι, προχωρούν σε ανασχεδιασμό και των στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων. Για τον ίδιο λόγο, οι ΗΠΑ απέσυραν τα "Patriots" από τη Σαουδική Αραβία, και η ελληνική κυβέρνηση έστειλε τα ελληνικά».

Σχετικά με τη «συνεισφορά» της Ελλάδας, επεσήμανε: «Στις επιχειρήσεις αυτού του είδους, η χώρα μας είχε και έχει σημαντική στρατιωτική συμμετοχή! Επίσης, διαθέτει το "Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης" στο Κιλκίς, τις βάσεις σε όλη τη χώρα και άλλες διευκολύνσεις. Οι αποστολές αυτές, όμως, στοίχισαν στον ελληνικό λαό πολλά εκατομμύρια, όπως και κινδύνους για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για την ίδια τη χώρα. Η αστική τάξη της χώρας, μέσα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και συμφωνίες και τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προσδοκά ανταλλάγματα σε άλλα μέτωπα που την ενδιαφέρουν. Ετσι εκφράζεται και η επιθετικότητά της.

Αλλωστε, τους σκοπούς τούς έχει ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης από τον περασμένο Αύγουστο, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε επιχειρήσεις στον Ινδικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό! Επίσης από το 2019 ο πρώην υπουργός Αμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε προς τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, (επί λέξει) ότι "άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες (...) και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον"!».

Ιδιαίτερα για τον ρόλο της ΕΕ, υπογράμμισε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι σε δήθεν "ειρηνευτικές" επιχειρήσεις δεν υστέρησε ούτε και η ΕΕ, που έχει εξαπολύσει πάμπολλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, είναι σε εξέλιξη η πολύ επικίνδυνη επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" με συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας "Υδρα", με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μια τεράστια γκάμα φορέων και λαού είμαστε αντίθετοι. Στην ουσία, στέλνονται οι συνάδελφοί σας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα "να κάνουν πλάτες" στο Ισραήλ, για να συνεχίσει τη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων! "Να κάνουν πλάτες" στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικανούς, στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να σφαγιάζουν λαούς. Λαούς με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Ηδη, δε, σημειώνονται επιθέσεις εναντίων πλοίων της επιχείρησης "ΑΣΠΙΔΕΣ"».

Και κατέληξε: «Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα ζητούν από το πλήρωμα του "Υδρα" να μπει μπροστά στους πυραύλους των Χούθι, για την προστασία "της διεθνούς ναυσιπλοΐας", με άλλα λόγια για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Αυτών, δηλαδή, στους οποίους για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις διαχρονικά παρέχουν φοροαπαλλαγές, αλλά και αφορολόγητο πετρέλαιο (που, όμως, δεν το χορηγούν στους αγρότες μας).

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με κάθε πολεμική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και καλούμε να επιστρέψει το "Υδρα" όπως και όλοι οι στρατιωτικοί στη χώρα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!(2024-03-05 00:00:00.0)
«Υπάρχει ρίσκο αλλά και οι υποχρεώσεις προς ΝΑΤΟ και εφοπλιστές»(2024-02-29 00:00:00.0)
Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, κανένας Ελληνας στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη!(2024-02-28 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!(2024-02-28 00:00:00.0)
Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα - Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα(2024-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ