Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Μαχητικό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή

Ενα μεγάλο «όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της κεντρικής Ελλάδας ακούστηκε χτες από τον Βόλο και τη συγκέντρωση του ΚΚΕ με την απαίτηση να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ταυτόχρονα ακούστηκε και ένα μεγάλο «ναι» στο δικαίωμα του λαού να ζει ειρηνικά με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση, αφού με τις βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Θεσσαλία η περιοχή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, σημειώνοντας πως «οι βάσεις αυτές είναι δίπλα στα σπίτια μας και στις δουλειές μας».

Τόνισε ακόμα ότι ο λαός σε συμπόρευση με το ΚΚΕ χρειάζεται να καταδικάσει τα κόμματα που σέρνουν τη χώρα στην εμπλοκή, να διεκδικήσει να σταματήσει η αποστολή όπλων και πυρομαχικών, να κλείσουν οι βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα, απεγκλωβισμό από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ενόψει των ευρωεκλογών, τόνισε ότι μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να μεταφέρει το αντιπολεμικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, καλώντας ακόμα περισσότερους να το ενισχύσουν και να συμπορευτούν μαζί του. «Με το ΚΚΕ να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ», τόνισε.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, με το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» να αντηχεί σ' όλη την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ