Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Συμβολική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αντίθεση του λαού της περιοχής στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε έντυπο υλικό σε στρατευμένους και τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αναδείχθηκαν επίσης οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για τον λαό της περιοχής με τη μετατροπή του στρατοπέδου σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ορμητήριο επεμβάσεων που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Ηλίας Ιακωβίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Θυμίζουμε ότι τους προηγούμενους μήνες το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς σχεδιάζεται να μεταφερθούν τα ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, που εδρεύουν στο Στεφανοβίκειο.

Μάλιστα θεωρείται ότι η επιλογή της Αλεξάνδρειας είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το αεροδρόμιο, εξυπηρετεί τη γρήγορη μετακίνηση των ελικοπτέρων. Αλλωστε, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήδη χρησιμοποιείται ως σημείο εισόδου των Αμερικανών και του πολεμικού υλικού τους, για τη μετακίνησή τους σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, τα τελευταία χρόνια οι υποδομές του αεροδρομίου αναβαθμίστηκαν σημαντικά με την κατασκευή νέων υπόστεγων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα αμερικανικά Apache και Blackhawk.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ