Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Ονειρο» απατηλό και στον δημοσιονομικό κορσέ

Να εκμεταλλευτεί τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, για την οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στην κάλπη των ευρωεκλογών αλλά και στην προσπάθεια αναστήλωσής του ως πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, αξιόπιστης εναλλακτικής για την αστική διαχείριση.

Ο Στ. Κασσελάκης παρουσίασε χτες «το ελληνικό όνειρο για μια ζωή με αξιοπρέπεια», αμπαλαρισμένο με παλιές και νέες αυταπάτες, για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, που είναι τάχα εφικτή αφού για όλα ευθύνονται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ορισμένα «ολιγοπώλια» που αισχροκερδούν! Ενα ...όνειρο στριμωγμένο στον σφιχτό δημοσιονομικό «κορσέ» τόσο που να επιχειρεί να εξαγοράσει με ορισμένα ψίχουλα τη συναίνεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική, κι αυτό υπό τη γνωστή αίρεση της ...καμένης γης αφού, όπως ξεκάθαρα προειδοποίησε ο Στ. Κασσελάκης, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμείνει λίγο ακόμα τότε θα επέλθουν μη αναστρέψιμες βλάβες! Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπαίτιοι για την ακρίβεια που μαστίζει το λαϊκό εισόδημα είναι οι «κερδοσκοπικές πρακτικές» κάποιων μεγαλοεπιχειρήσεων και οι «καταχρηστικές πολιτικές» των τραπεζών, η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα μοντέλο «αντικοινωνικό» και «αντιαναπτυξιακό».

Φυσικά, ούτε λόγος για τις πραγματικές αιτίες που πυροδοτούν την ακρίβεια αφού εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Αντ' αυτού αράδιασε μια σειρά από μέτρα, γνωστά από προηγούμενα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για πλαφόν 5% ανώτατο περιθώριο κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά Ενέργειας, όπου βέβαια οι τιμές καθορίζονται από το Χρηματιστήριο Ενέργειας που... ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, «προσωρινή μείωση» και όχι κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα κ.ο.κ. Σε ό,τι αφορά την φορολογία έταξε αφορολόγητο για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, κατάργηση προκαταβολής φόρου κ.λπ., προαναγγέλλοντας προτάσεις νόμου στη Βουλή, εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε ουκ ολίγες φορές να στηρίξει προτάσεις νόμου και τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ