Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες διαμαρτυρίες μέσα στο Ισραήλ

ΝΑΖΑΡΕΤ
ΝΑΖΑΡΕΤ
Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μέσα στο Ισραήλ, παρά την ασφυκτική κρατική καταστολή, με συνθήματα κατά του πολέμου, καθώς και υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων και αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν την Κυριακή στο Τελ Αβίβ ζητώντας από την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, συνεχίστηκαν χτες στην Ιερουσαλήμ και αναμενόταν να κορυφωθούν επίσης χτες με μεγάλη διαμαρτυρία, έξω από το νέο κτίριο της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, αντιπολεμική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη Ναζαρέτ (βόρειο Ισραήλ), με πρωτοβουλία της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης των ζητημάτων των Αράβων πολιτών του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που τόνιζαν ότι πρέπει «να πάψουν ο πόλεμος της καταστροφής και ο εκτοπισμός».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και στελέχη του ΚΚ Ισραήλ, μεταξύ των οποίων ο Οφέρ Κασίφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής.

Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή έχει καταθέσει προσφυγές επανειλημμένα στο ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να αρθούν απαγορεύσεις της αστυνομίας για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, αλλά απορρίφθηκαν.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο της Επιτροπής, Mοχαμέντ Μπαρακέχ, επειδή πρωτοστατούσε στη διοργάνωση διαμαρτυριών για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Επίσης συνελήφθησαν τέσσερις άλλοι Αραβες πρώην βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ