Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ενεργό γήρανση», το λένε τώρα!

«Ομάδα υψηλού επιπέδου», που θα μελετήσει τη «βιωσιμότητα» και τον «εκσυγχρονισμό» των ασφαλιστικών συστημάτων των κρατών - μελών, συγκροτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 23-24 του Μάρτη, όπου και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Η κατεύθυνση σαφέστατη: Μείωση παροχών, ιδιαίτερα στις συντάξεις και «αύξηση του συνολικού χρόνου εργασίας των Ευρωπαίων», ώστε να γίνει «πιο ενεργός η γήρανση του πληθυσμού»! Ετσι λένε, στη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και την εργασία ως τα βαθιά γεράματα! Ταυτόχρονα, αυτό - η παράταση, δηλαδή, της κατάληψης των θέσεων εργασίας από, εργασιακά, ηλικιωμένους εργαζόμενους - δεν τους πειράζει καθόλου να προβάλλουν ταυτόχρονα την «αγωνία» τους για την επέκταση της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους!

Οπως βλέπετε, δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτή η επίθεση σημαδεύει όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ασφαλισμένους, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι εντελώς συντονισμένη και ενορχηστρωμένη, πράγμα που υπογραμμίζει περισσότερο την ανάγκη για κοινή δράση των θυμάτων, ώστε να αναχαιτιστεί αυτός ο ευρωπαϊκός τυφώνας.

Οσο για τη συγκρότηση της επιτροπής, προτείνουμε, χωρίς περιστροφές, ως εξέχοντα μέλη της τους Νεκτάριο και Τήνιο, καθ' ότι ο Σπράος εκπροσωπεί πλέον τη χώρα μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ