Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Σκυλάδικα» εναντίον ... κυναρίων

Οπρωθυπουργός επέτρεψε στον εαυτό του να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, γιατί εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εικόνα, μαζί με τη γυναίκα του και το σκυλάκι τους. Και έδωσε την ευκαιρία στον εκπρόσωπο της ΝΔ να του ανταπαντήσει, στο ίδιο κλίμα, ότι «εμείς έχομε το σκυλάκι κι εσείς έχετε τα σκυλάδικα».

Συγκρίσεις ως προς την ποιότητα της προεκλογικής αντιπαράθεσης δεν μπορούν να γίνουν. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο λαϊκισμός αποτέλεσε σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, του καταλογίζουν τα νυχτερινά ξεφαντώματα, κάτω από καταρράχτες λουλουδιών, τα στημένα τσίπουρα, τις «ασίκικες» χορευτικές γυροβολιές. Και όχι για να γλεντήσουν με τις παρέες τους. Αλλά για να προβληθούν, μπροστά σε προειδοποιημένες τηλεοπτικές κάμερες.

Θυμίζουν, ακόμη, παλιότερες λαϊκίστικες καταβολές, οι οποίες επιβιώνουν αταβιστικά και στη σημερινή «εκσυγχρονιστική» εκδοχή, για πανηγυρικές επισκέψεις στο νησί της «Αποκάλυψης», για τάματα και θάματα, που δεν αναγνωρίζονται, μετά Χριστόν, χρησιμοποιούνται, όμως, κατά περίπτωση.

Αυτή η κατολίσθηση της αντιπαράθεσης δείχνει ότι οι δυο διεκδικητές της εξουσίας, μη έχοντας ουσιαστικές διαφορές σχετικά με την από κοινού υπεράσπιση της ΕΥΡΩ-ΟΝΕ αναλγησίας, το έριξαν στους ...σκυλοκαυγάδες. Οι μέρες που απομένουν ως τις εκλογές θα δείξουν τη συνέχειά τους στου «κακού τη σκάλα».

Χτυπητή αντίθεση αποτελεί η δική μας πορεία, η πορεία του ΚΚΕ, απευθείας στον κόσμο του μόχθου, στο χωριό και την πόλη, ανάμεσα σε ανθρώπους που προβληματίζονται, που αναζητούν καθαρές λύσεις και προοπτικές, που δε σκύβουν το κεφάλι, δεν προσκυνούν την υποδούλωση στα κελεύσματα των ΝΑΤΟικών αφεντικών. Ανάμεσα σ' εκείνους που δε χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο, σαν τη στρουθοκάμηλο, αλλά ανοίγουν δρόμους για τον άνθρωπο και αντιστέκονται στην εκμετάλλευση, τη βία και την καταστροφή.

Αυτοί οι αγωνιστές, που δεν έχουν υποστεί πνευματική λοβοτομή, και πλύση εγκεφάλου, που δεν τρέφονται με τις φαντασιώσεις και την εικονική πραγματικότητα που καλλιεργούν τα διαδίκτυα και τα διαπλεκόμενα διεθνή και εγχώρια συμφέροντα, αυτοί οι άνθρωποι - όχι μόνο στις εκλογές - αλλά μέρα με τη μέρα, αντιστέκονται, στην καπιταλιστική θηριωδία και οικοδομούν την ελπίδα της ανατροπής.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ