Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Δίωξη κατά του «Ρ»
Θεσσαλονίκη
Να σταματήσει η δίωξη του «Ρ»

Ομόφωνη η απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Θεσσαλονίκης

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τις μηνύσεις και διώξεις εναντίον του «Ριζοσπάστη», που αποτελούν ταυτόχρονα πλήγμα στην ελευθεροτυπία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οπως διατυπώνεται και στο σχετικό ψήφισμα του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, «η ελευθεροτυπία είναι αγαθό, το οποίο δεν πρέπει να προσβάλλεται από μηνύσεις και ιδίως του Υπουργού της Δικαιοσύνης».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υιοθέτησε ευθύς αμέσως την πρόταση μαζί με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και των τριών άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ. Μάλιστα με προχθεσινή του δήλωση σημειώνει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην Εφημερίδα "Ριζοσπάστης" για τη δίωξη που υφίσταται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Με την απόφασή του αυτή ο Δήμος Θεσσαλονίκης φρονεί ότι η ελευθεροτυπία αξιώνει άλλους τρόπους επικοινωνίας του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Τύπο».

Σχολιάζοντας την πρακτική του υπουργού Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος σημείωσε: «Υπάρχουν λαϊκές παροιμίες που περιγράφουν με ακρίβεια τη συμπεριφορά ανθρώπων για συγκεκριμένα γεγονότα. Αυτές οι σοφές παροιμίες μπορούν να περιγράψουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου, που δεν μπορεί ούτε να μειώσει, ούτε να βλάψει την εφημερίδα και τον κόσμο που τη στηρίζει. Το γεγονός όμως της δίωξης αυτής είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ώστε πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους πολίτες που πρέπει να του υπενθυμίσουν ότι σαν υπουργός εκείνος πρώτος έχει την ευθύνη για τη διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου».

Η Μάρα Τοπαρλάκη, δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα ευτυχής που το Δημοτικό Συμβούλιο ενίοτε έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες και αυτό είναι προς τιμήν όλων των μελών του σώματος. «Η ομόφωνη αυτή απόφαση που ελήφθη με αφορμή τις διώξεις εναντίον του "Ριζοσπάστη" και των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτόν, έγινε στο πνεύμα του να αποτραπεί το κυνήγι στην ελευθεροτυπία, στην ελευθερία των δημοσιογράφων, των μέσων ενημέρωσης, να χειρίζονται το αίσθημα της δεοντολογίας που θεωρώ ότι είναι προϋπόθεση για την ύπαρξη και των λειτουργών και των Μέσων. Ελπίζω οι αποφάσεις αυτές των φορέων ανά την Ελλάδα, να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης αδικούν και τον ίδιο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπαρίστανται οι Ελληνίδες του Βελγίου(2000-03-25 00:00:00.0)
Εκφράζει τη συμπαράστασή του(2000-03-08 00:00:00.0)
Πλήγμα για την ελευθεροτυπία(2000-02-29 00:00:00.0)
Εκφράζει την αγανάκτησή του(2000-02-25 00:00:00.0)
Εναρμονισμένη με τον αυταρχισμό της εξουσίας η αγωγή Γιαννόπουλου(2000-01-21 00:00:00.0)
"Απαράδεκτη προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου"(1997-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ