Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7592

ΛΑΡΙΣΑ
Στο στόχαστρο του «ιδιώνυμου» 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο

Με νέες διώξεις «εμπλουτίζει» τη «Μαύρη Βίβλο» του αυταρχισμού της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου του 7ου Ενιαίου Λυκείου της Λάρισας κλήθηκαν σε απολογία στο αστυνομικά τμήμα, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, επειδή είχαν πρωτοστατήσει στις μαθητικές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  11

Παλλαϊκή η καταδίκη των κυβερνητικών διώξεων ενάντια στο «Ρ»
Πρωθυπουργική υποχρέωση η παραίτηση Γιαννόπουλου

Ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης στο «Ρ» του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Αυτό θα ήταν -την ύστατη ώρα- η πιο έντιμη και υπεύθυνη απάντηση, απέναντι στον ελληνικό λαό, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναδείχνοντας, για μια ακόμη φορά τις μεγάλες και σοβαρές προσωπικές ευθύνες του Κ. Σημίτη, τόσο για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, όσο και για τη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην ελευθεροτυπία. Ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές και η εφημερίδα του ΚΚΕ δεν είναι ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης Σημίτη, σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε: «Ο πόλεμος κατά της ελευθεροτυπίας έχει ξεκινήσει με τη συκοφάντηση δημοσιογράφων, με μηνύσεις σε εφημερίδες, με την παρεμπόδιση της διακίνησης των ιδεών και με δικαστικά μέσα, αλλά και με τρομοκρατία».

Κι ενώ, η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, προχτεσινή συγκέντρωση, στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην καταδίκη των κυβερνητικών διώξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, με ομόφωνη απόφαση των μελών του, απ' όλες τις παρατάξεις, «συμπαραστέκεται στο "Ριζοσπάστη" και φρονεί ότι η ελευθεροτυπία αξιώνει άλλους τρόπους επικοινωνίας του υπουργού Δικαιοσύνης με τον Τύπο».


ΣΕΛ.  5  -  7

Αντήχησαν προχτές οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από τους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους, που βροντοφώναξαν τη συμπαράστασή τους στο «Ριζοσπάστη», καταδικάζοντας την κυβερνητική επιχείρηση των διώξεων και της ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής, αλλά τα κρατικά και τα μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια δεν ...είδαν τίποτε. Το αντίθετο, όμως, συμβαίνει με τους ανθρώπους της δουλιάς και του μόχθου, όσους βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Ανάρπαστος έγινε χτες ο «Ριζοσπάστης» από τους εργάτες της «ΒΙΟΜΑΓΝ», που συνεχίζουν τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.



Ψηφοθηρία και με την Ολυμπιάδα 2004

Τα μελλοντικά έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 «θυμήθηκε» η κυβέρνηση, ενόψει εκλογών και μοιράζοντας ανέξοδα εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην περιφέρεια, ζητά να «προεισπράξει» τα εκλογικά οφέλη


ΣΕΛ.  13
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
«Εκτός» περίθαλψης πολλοί νέοι

Δεν αφορά πολλούς νέους μακροχρόνια άνεργους η νομοθετική ρύθμιση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που αρχίζει να ισχύει από φέτος, καθώς είναι αυστηρές οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους σε αυτή, ενώ το κόστος όσων καλυφθούν φορτώνεται στις «πλάτες» των Ταμείων


ΣΕΛ.  21
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Δόθηκαν τα νέα μηχανογραφικά δελτία

Από τις 9 έως τις 17 του Απρίλη καλούνται να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους οι υποψήφιοι, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα των γενικών εξετάσεων (αναλυτικά οι σχολές).


ΣΕΛ.  12
«Είδες η ΕΟΚ;»

Η μεγάλη αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποδεικνυεται τελικά όλο και πιο «μικρή» για τις ελληνικες εξαγωγες, ενω αντιθετα η μικροσκοπική -για τα μεγέγη της ΕΕ- αγορά της Ελλάδας κυριολεκτικά κατακλυστηκε από τα εμπορευματα των ευρωπαϊκων βιομηχανιών, όπως αποδείχνουν τα επίσημα στοιχεία.


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ