Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέα εισβολή στην Τζενίν με επτά νεκρούς

Από τη νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν

Copyright 2023 The Associated

Από τη νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν
Ο ισραηλινός στρατός έχοντας τη στήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ συνεχίζει το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων σε καθημερινή βάση και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σε νέα επιδρομή του στρατού στην πόλη Τζενίν προκάλεσε τον θάνατο επτά Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νεαροί και ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο μετέφερε ο πατέρας του αιμόφυρτο στα χέρια του, επειδή ο στρατός εμπόδιζε το ασθενοφόρο να το παραλάβει και είχε αποκλείσει τις εισόδους όλων των νοσοκομείων της περιοχής. Το παιδί τελικά ξεψύχησε και ο ίδιος υπέστη εγκεφαλικό από τη στεναχώρια του, καθώς πέρσι τον Δεκέμβριο (8/12/22) ο ισραηλινός στρατός είχε σκοτώσει και άλλο γιο του.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «WAFA», σε διάφορες συνοικίες της πόλης σημειώθηκαν επιθέσεις του στρατού αλλά και συγκρούσεις. Πολλοί δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις να καλύψουν τα γεγονότα, για να αποσιωπηθούν (όσο γίνεται) τα αίσχη του στρατού σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων ή δυνάμεων αντίστασης.

Της εισβολής του στρατού στην πόλη Τζενίν ακολούθησαν και προηγήθηκαν πολλές δεκάδες συλλήψεις (πάνω από 50), μεταξύ των οποίων έφηβοι και γυναίκες.

Από την αρχή του 2023 ο ισραηλινός στρατός και οι Εβραίοι έποικοι έχουν σκοτώσει στη Δυτική Οχθη πάνω από 484 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει 12.769.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ