Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις διαιωνίζουν τα κέρδη των λίγων με το άδικο και ληστρικό φορολογικό σύστημα

Στη συζήτηση για τον «ρόλο της φορολογικής πολιτικής σε περιόδους κρίσης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην ομιλία του σημείωσε:

«Η έκθεση για τον "ρόλο της φορολογικής πολιτικής σε περιόδους κρίσης" αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς στόχους της φορολεηλασίας ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, σε βάρος του λαού, όπως με τα "ματωμένα πλεονάσματα" της κυβέρνησης της ΝΔ.

Απαιτεί "ανάκαμψη και προσέλκυση επιχειρηματικότητας", υμνεί "τα οφέλη της τηλεργασίας" και ζητά νέες φοροελαφρύνσεις σε οικονομικούς ομίλους και στελέχη τους. Ζητά πρόσθετη "περιβαλλοντική φορολογία" για τον λαό, για να επιδοτηθούν οι "πράσινοι" όμιλοι - αρπακτικά, και δίνει κίνητρα για "πράσινες" επενδύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Καλλιεργεί δε προκλητικά το αφήγημα ότι η κατάργηση των άδικων έμμεσων φόρων δήθεν ευνοεί τους πλούσιους, ενώ οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από υποχρεώσεις, πληθωρισμό, άμεση κι έμμεση φορολογία.

Η φτώχεια των πολλών είναι αποτέλεσμα του κέρδους των λίγων. Αυτό διαιωνίζουν ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις και με το ληστρικό φορολογικό σύστημα. Εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι να αντιπαλέψουν τη στρατηγική ΕΕ, κυβερνήσεων και μονοπωλίων. Να απαιτήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο για κάθε παιδί, κατάργηση έμμεσων φόρων σε Ενέργεια - καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, διαδηλώνοντας την Παρασκευή 15/12».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ