Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Σχέδιο ανασυγκρότησης - εμπαιγμού για τον λαό της περιοχής

Το λεγόμενο «Σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Εβρου» παρουσίασαν τη Δευτέρα κυβερνητικά στελέχη από την Αλεξανδρούπολη, σε μια προσπάθεια καλλιέργειας επανάπαυσης στον λαό της περιοχής, που 4 μήνες μετά τις καταστροφικές φωτιές αντιμετωπίζει τεράστιες καθυστερήσεις σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα ως αποτέλεσμα της έλλειψης των απαραίτητων έργων.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε στο Νομαρχείο η Αντιπεριφέρεια Εβρου, μίλησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, και ο επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Εύβοιας και μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Εβρο, Σταύρος Μπένος.

Ο Στ. Κελέτσης σημείωσε ότι «αυτή η καταστροφή μπορεί να γίνει η μεγάλη ευκαιρία για να δούμε πράγματα στον νομό που δεν τα είδαμε ποτέ», κάνοντας λόγο για ένα «ολιστικό σχέδιο για την ανασύνταξη της οικονομίας της περιοχής», προφανώς με τους φτωχούς αγρότες και τις ανάγκες τους εκτός κάδρου.

Ο Χρ. Τριαντόπουλος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Εβρο δίνει έμφαση στο κεντρικό και το βόρειο κομμάτι του νομού, διότι, όπως είπε, η Αλεξανδρούπολη γίνεται «όλο και καλύτερη» σε κάθε επίσκεψή του...

Προκαλώντας μόνο ανησυχία στον λαό της περιοχής, ο ίδιος ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο κατά τα πρότυπα του μοντέλου που εφαρμόστηκε στη Βόρεια Εύβοια, με βασικούς πυλώνες το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, το κυβερνητικό πρόγραμμα 360 έργων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και τις ανάγκες που προέκυψαν από την πυρκαγιά.

Ουσιαστικά ο υφυπουργός εξήγγειλε ξανά πρωτοβουλίες που έχει διαφημίσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός και αφορούν μόνο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι από τα 360 έργα ύψους 6,8 δισ. που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τον Γενάρη, για τις άμεσες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες, προβλέπεται μόλις το 4% και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται κανένα αντιπλημμυρικό έργο, κάποια υποδομή αντιπυρικής ή αντισεισμικής προστασίας.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα, «εμπροσθοβαρή» μέτρα στις αρχές του 2024. Ουσιαστικά ο λαός της περιοχής καλείται να περιμένει για αποζημιώσεις - ψίχουλα, να συμβιβαστεί με τις υποστελεχωμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα να αλωνίζουν πάνω στα καμένα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ