Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη» με την Ελλάδα

«Εχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα καλής γειτονίας με την Ελλάδα, μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία», υποστήριξε σε συνέντευξή του προχθές το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και πρόσθεσε ότι «μετά την επίσκεψη του Προέδρου μας (Ρ. Τ. Ερντογάν) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Θα συζητήσουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Το όνομά τους, "Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης", είναι σημαντικό».

«Εμείς άλλωστε προσπαθούμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη», συνέχισε. «Δεν είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε για να λυθούν τα προβλήματα. Εγινε για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη. Πραγματικά, ως δύο γείτονες, ως δύο στρατιωτικές δυνάμεις, αυτές τις καλές σχέσεις, τις φιλικές σχέσεις θα τις αναπτύξουμε και θα προσπαθήσουμε να τις συνεχίσουμε. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Είπε ακόμα ότι «ο Πρόεδρός μας το είπε πολύ ωραία: "Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα μεταξύ δύο αδελφών ή μεταξύ δύο γειτόνων, αλλά εμείς θέλουμε να αναπτύξουμε και να συνεχίσουμε καλές σχέσεις γειτονίας"», για να συμπληρώσει ότι θα συνεχιστούν οι ασκήσεις «με αμοιβαίο σεβασμό» αλλά και οι επισκέψεις. Οπως είπε, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας «είχε έρθει στην περιοχή των σεισμών και θέλει να ξανάρθει. Προσκάλεσα τον ομόλογό μου Δένδια. Θα έρθει Φεβρουάριο - Μάρτιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ