Πέμπτη 6 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Διαμαρτυρία στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

Ενάντια στις συνεχιζόμενες απειλές κατά της ζωής των Ουκρανών κομμουνιστών Μ. και Αλ. Κονονόβιτς

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο και στελέχη της ΚΝΕ θα επισκεφτούν σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ. την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της ζωής των δύο Ουκρανών νεολαίων κομμουνιστών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν αναίτια από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από πέρσι το καλοκαίρι.

Σε μήνυμά τους προς την ΠΟΔΝ και τις Κομμουνιστικές Νεολαίες του κόσμου, οι δύο Ουκρανοί κομμουνιστές καταγγέλλουν ότι το καθεστώς Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία τους και καλούν σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενάντια σε αυτό το σχέδιο. Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι εν ενεργεία αστυνομικός επανειλημμένα πήγαινε στο σπίτι των Κονονόβιτς, απειλούσε να τους δολοφονήσει, ενώ πρόσφατα πόσταρε στο Facebook δημόσια έκκληση για τη δολοφονία τους και διαδίδει τη διεύθυνσή τους, από την οποία δεν μπορούν να φύγουν καθώς βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό» καταγγέλλει τη δίωξη και τις απειλές κατά των κομμουνιστών αδελφών Κονονόβιτς και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους δύο αγωνιστές.

Σημειώνει αναλυτικά: «Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το νέο μήνυμα των αδελφών Κονονόβιτς, όπου καταγγέλλουν τις ευθείες απειλές κατά της ζωής τους από εν ενεργεία αστυνομικό. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των δυο νεολαίων κομμουνιστών, ο Σύλλογός μας είχε καταγγείλει το γεγονός και προχώρησε σε παράσταση στην πρεσβεία της Ουκρανίας. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας δήλωσαν "άγνοια" και, παρά την υπόσχεσή τους, δεν λάβαμε γραπτή απάντηση. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους αδελφούς Κονονόβιτς. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε ετοιμότητα και συμμετοχή στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ