Πέμπτη 6 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιχείρηση καταστολής, στο παζάρι των αστικών τάξεων

«Τα περί οικειοθελούς απομάκρυνσης των προσφύγων, που ακούγονται από υπουργείο, κυβέρνηση και δήμο, είναι προκλητικά και δείχνουν και τον δόλο της συγκεκριμένης ενέργειάς τους και τη βάρβαρη πολιτική απέναντι στους εξαθλιωμένους. Το επιχείρημα ότι τους "σώζουμε" από το επικίνδυνο κτίριο μας θυμίζει το "σώσιμο" των προσφύγων στο Αιγαίο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του για τη χτεσινή εκκένωση του κέντρου προσφύγων στο Λαύριο το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η κυβέρνηση, το υπουργείο και ο δήμος Λαυρεωτικής έχουν τεράστιες ευθύνες. Αυτοί είναι που είχαν αφήσει τους ανθρώπους να διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες, σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, και σήμερα πανηγυρίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα. Η εκκένωση σχετίζεται με τη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν και το παζάρι που εξελίσσεται μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Εκεί κατέθεσαν τη σημερινή επιχείρηση καταστολής», σημειώνει.

Ενώ σχολιάζει και τα περί «τουριστικής ανάπτυξης» που επικαλείται ο δήμος, τονίζοντας: «Είμαστε με τους ανθρώπους, με όλους της Γης τους κολασμένους, και όχι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κάνουν το Λαύριο τάχα "Ριβιέρα" για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα της κοινωνίας, εκμεταλλευτές, κάνοντας τους εργαζόμενους "σερβιτόρους - δύτες" για ένα κομμάτι ψωμί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ