Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αμερικανικό δικαστήριο επέβαλε χτες 18ετή ποινή κάθειρξης στον αρχηγό της ακροδεξιάς οργάνωσης «Oath Keepers», Στιούαρτ Ρόουντς, αφού κρίθηκε ένοχος για «συνωμοσία με σκοπό τη στάση» και άλλα αδικήματα σχετικά με την εισβολή των οπαδών του Ντ. Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Γενάρη του 2021. Αργότερα χτες αναμενόταν να ανακοινωθεί η ποινή και για τον Κέλι Μεγκς, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης «Oath Keepers» στη Φλόριντα. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να του επιβληθεί κάθειρξη 21 ετών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνελήφθη χτες το απόγευμα ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που τράκαρε κοντά στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία εγκληματικής βλάβης και επικίνδυνης οδήγησης. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε κλήθηκε η αντιτρομοκρατική να αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «αποφεύχθηκε ο λιμός» στο Κέρας της Αφρικής καθώς συγκεντρώθηκαν 2,4 δισ. δολάρια γι' αυτήν την περιοχή που πλήττεται από καταστροφική ξηρασία. Το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κένυα, στη Σομαλία και την Αιθιοπία θα «ωφεληθούν» από έκτακτη βοήθεια, χάρη στις δωρεές και τις δεσμεύσεις χωρών και διεθνών οργανισμών, έπειτα από διάσκεψη που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη μαζί με την Ιταλία, το Κατάρ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η μεγάλη έλλειψη υποδομών για την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ξηρασίας, όπως και η τεράστια φτώχεια στις χώρες της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και συγκρούσεις στο Κέρας της Αφρικής, με άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και άλλων «δωρητών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ