Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε σε όσους κοστολογούν τη ζωή μας όσο ένα εισιτήριο

«Η απαίτησή μας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών του ΠΑΔΑ. «Οι μέρες μπορεί να περνούν, όμως τίποτα δεν μπορεί να σβήσει τις πραγματικές ευθύνες της δολοφονίας στα Τέμπη. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης καλές μεταφορές είναι οι ακριβές στα εισιτήρια, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για την εταιρεία», σχολίασε.

«Η ίδια η πολιτική που δεν χωράει την ασφάλεια και την προστασία μας, επειδή κοστίζει και δεν φέρνει κέρδη, ακολουθείται στην Υγεία, στην Παιδεία, στα πανεπιστήμια που η χρόνια υποχρηματοδότηση οδηγεί σε τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, προσωπικό, φοιτητική μέριμνα», υπογράμμισε. «Φτάνουν στο σημείο να διδάσκουν τους φοιτητές πόσο να κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή σε περίπτωση ατυχήματος και άρα ποια ρίσκα θα πρέπει να παίρνουν ως αυριανοί μηχανικοί», σημείωσε αναφερόμενος σε ένα παράδειγμα από όσα διδάσκονται στις σχολές.

«Τώρα είναι η ώρα η οργή να γίνει αγώνας για ανατροπή. Γιατί αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ότι όταν ο λαός και η νεολαία το πάρει απόφαση, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω. Με την οργάνωσή μας στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους. Ετσι απαντάμε σε όλους αυτούς για τους οποίους η ζωή μας κοστίζει λιγότερο από ένα εισιτήριο», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ