Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

«Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!»: Το μήνυμα αυτό στέλνει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή στη χτεσινή απεργία και τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Καλεί, παράλληλα, σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, με επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού το νέο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ».

Αναφέρει αναλυτικά το ΠΑΜΕ:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα, τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, αγρότες, τις γυναίκες που με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες κάθε πόλης της χώρας. Στην Αθήνα, η τεράστια απεργιακή πορεία των συνδικάτων, εκτεινόταν από την Πανεπιστημίου στο ύψος του Ρεξ, μέχρι τα γραφεία της "Hellenic Train" στη Συγγρού.

Σήμερα συμπληρώνονται 16 μέρες από το έγκλημα στα Τέμπη που 57 άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέα παιδιά δεν γύρισαν στις οικογένειές τους. Το σύνθημα "το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή" δεν σβήνει. Αντιθέτως, ακούγεται πιο δυνατά από δεκάδες χιλιάδες στόματα σε όλη τη χώρα!

Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη, να μετατρέψουν το έγκλημα σε μια ατομική αβλεψία. Δεν θα "βγει λάδι" το κράτος των λίγων όπου βασιλεύει ο θεός του κέρδους, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους ως κόστος.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, η αξιοπρέπειά μας θα συμπιέζεται στις δαγκάνες των αυξήσεων - ψίχουλα, των πλειστηριασμών, της ακρίβειας που θερίζει το λαϊκό εισόδημα. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με pass και θανάτους με εισιτήρια άνευ επιστροφής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάρτης(2023-12-30 00:00:00.0)
Στους δρόμους με κλειστά τα μαγαζιά την Πέμπτη(2023-03-14 00:00:00.0)
Με νέα μαζική απεργιακή απάντηση συνέχισαν την πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο(2019-10-04 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις(2012-11-10 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις(2012-09-27 00:00:00.0)
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ Στη μάχη της απεργίας και σήμερα(2011-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ