Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Νέκρωσαν χώροι δουλειάς, πλημμύρισαν οι δρόμοι από απεργούς

Γιάννενα
Γιάννενα
Ακούραστα, μαχητικά, χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν στην Ηπειρο, στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα, τηρώντας τη δέσμευση ότι «αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί». Με νέα ορμή από τους εκατοντάδες βιομηχανικούς εργάτες που απήργησαν, ανάμεσά τους στα Γιάννενα από τα «Πλαστικά Θράκης», τη «Δωδώνη» και το «Ζαγόρι», στην Αρτα από την «Ιον» και τα καταστήματα «Γερμανός», στην Ηγουμενίτσα οικοδόμοι και εμποροϋπάλληλοι, στην Πρέβεζα υγειονομικοί από το νοσοκομείο.

Από τα ξημερώματα απεργιακές φρουρές των Εργατικών Κέντρων έδωσαν τη μάχη της επιτυχίας της απεργίας. Στα Γιάννενα στη «Δωδώνη» και στο «Ζαγόρι», στην Ηγουμενίτσα στο λιμάνι, στην Κέρκυρα στο εργοτάξιο της «Ikos» κ.α., τα συνδικάτα έδωσαν μάχη για να μετατραπεί η θλίψη των εργατών σε οργή και δύναμη ανατροπής της τρομοκρατίας και των απειλών της εργοδοσίας.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις για άλλη μια φορά συγκλόνισε το πάθος της νέας γενιάς, ενώ στοιχείο που ξεχώρισε ήταν η μαζική συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών. Μάλιστα τα εμπορικά καταστήματα σε Γιάννενα, Αρτα, Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Λευκάδα κατέβασαν ρολά. Επίσης, λογιστές και δικηγόροι έδωσαν μαχητικό «παρών».

Στα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου, με ένα μοιρολόι να τιμά τους νεκρούς του λαού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί συνδικαλιστών, με τον καθέναν να ξεδιπλώνει την εγκληματική πολιτική του κράτους, των αστικών κομμάτων και των κυβερνήσεών τους. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ