Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΣΕΠΟΛΙΑ - ΚΟΛΩΝΟΣ - ΡΟΥΦ
Μέτρα για τις αφύλακτες διαβάσεις απαιτούν οι κάτοικοι

Κινητοποίηση αύριο από συλλόγους και μαζικούς φορείς

Κινητοποίηση αύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ., στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως διοργανώνουν σύλλογοι και μαζικοί φορείς από την 3η και 4η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας. Πρόκειται για γειτονιές τις οποίες διασχίζει χωρίζοντας στη μέση ο σιδηρόδρομος, με αποτέλεσμα να θρηνούν διαρκώς θύματα από δυστυχήματα. Μάλιστα, μόνο τα χρόνια 2017-2022 έχουν σκοτωθεί 5 άνθρωποι.

Στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής καλούν ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση», ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμικού - Γκάζι - Ρουφ «Μ. Αλέξανδρος», Επιτροπές Αγώνα Ταξί, η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος ΟΓΕ) και η Ενωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Οπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους: «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το έγκλημα (...) Γιατί οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας δεν κοστολογούνται! Γιατί αν δεν γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η σιωπή και η ανοχή που επιδιώκουν αυτοί που ευθύνονται! Γιατί θρηνούμε τους επιβάτες στα Τέμπη αλλά και τις νεκρές γειτόνισσες και γείτονες στις διαβάσεις σε Σεπόλια, Κολωνό, Βοτανικό και δεν θέλουμε να περιμένουμε το επόμενο θύμα! Γιατί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο σημαντικά από τα κόστη, τα κέρδη και τις ζημιές που μετράνε οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες!».

Οι φορείς απαιτούν άμεσα μέτρα ασφαλούς διέλευσης στις αφύλακτες διαβάσεις, ηχητικές και φωτεινές σημάνσεις, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, εξειδικευμένα μέτρα για τα ΑμεΑ - εξασφάλιση ορατότητας και καθαριότητας. Ακόμα, την επιτάχυνση των έργων της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια και τη λήψη μέτρων από κυβέρνηση και δημοτική αρχή για τα προβλήματα όχλησης, ασφάλειας και διατάραξης της καθημερινότητας σε κάτοικους και επαγγελματίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ