Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο παλαίμαχος κομμουνιστής Κ. Γάτσος

Εχασε τη μάχη για τη ζωή ο κομμουνιστής Κώστας Γάτσος, ο οποίος κηδεύεται σήμερα Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, στο 3ο Νεκροταφείο. Για το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή, συλλυπητήρια τηλεγραφήματα έστειλαν στην οικογένειά του η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης.

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της ΚΕ στην οικογένειά του και τονίζει: «Ενας ακόμη της παλιότερης γενιάς των κομμουνιστών, ο σ. Κώστας Γάτσος, έφυγε από τη ζωή.

Ο σ. Γάτσος οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1941. Εδρασε στα τμήματα του ΕΛΑΣ (Αρχηγείο Πάικου) και σε συνέχεια στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Μετά την ήττα στον εμφύλιο πόλεμο, έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση. Ηταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο (1961) μέχρι και το 11ο (1982). Ολόκληρη η αγωνιστική ζωή του σ. Γάτσου ταυτίστηκε με τη δράση του ΚΚΕ. Στις γραμμές του ανήκε μέχρι την τελευταία πνοή του. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του τα πιο θερμά της συλλυπητήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ