Κυριακή 17 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Δεν τόλμησε να εμφανιστεί ο Αμερικανός πρέσβης

Δεν τόλμησε να εμφανιστεί ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τ. Μίλερ, στη χτεσινή φιέστα που προσπάθησε να οργανώσει ο δήμαρχος Ηλιούπολης Θ. Γιωργάκης, έπειτα από την άμεση αντίδραση των μαζικών φορέων της πόλης και των γύρω δήμων, αλλά και την πρωτοβουλία της κίνησης «Συμπαράταξη Δημοκρατική Ενότητα - Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης», στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, που οδήγησε σε ομόφωνο ψήφισμα κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον Τ. Μίλερ. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη διασταύρωση των οδών Καρέα και 28ης Οκτωβρίου απ' όπου θα κατέφθανε ο Τ. Μίλερ για να παραστεί στη δεντροφύτευση του Υμηττού που οργάνωσε ο δήμαρχος Ηλιούπολης. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι έκαναν γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτούν τον Αμερικανό πρέσβη να «σουλατσάρει» στις γειτονιές της πόλης οικοδομώντας προφίλ «οικολόγου». Και ακόμη, ότι δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι στις ΗΠΑ, για τα εγκλήματά τους κατά της χώρας μας και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

«Η αμερικάνικη πρεσβεία καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για να κάμψει το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του λαού μας, όμως κάθε φορά θα μας βρίσκουν μπροστά τους», είπε μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους η Τ. Τσατσούλη, δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης.

«Με την παρουσία μας εδώ καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκηνικό που θέλησαν κάποιοι να στήσουν, να παρουσιάσουν δηλαδή ως ειρηνοποιούς - οικολόγους, αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ