Στόχος των παραμυθιών αυτών είναι να καλλιεργηθούν οι άμυνες του παιδιού, ώστε να αρνηθεί τις «μαγικές» λύσεις στις οποίες θα το σπρώξει μια πλαστή αισιοδοξία, αλλά και τις «κυνικές» (φυγή ή επιθετικότητα) που πηγάζουν από την απαισιοδοξία.
«Ο Κήπος με τις έντεκα γάτες» αποτελεί την πρώτη έκδοση του ΚΕΘΕΑ, το οποίο έτυχε ευρείας υποδοχής και προτάθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για χρήση στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας. Εκεί παρουσιάζονται δώδεκα συμβολικά επεισόδια, τα πρόσωπα του παραμυθιού χωρίζονται σε παιδιά, ενήλικες και «πειραστές», δηλαδή εκείνους που βάζουν τους πειρασμούς, προτείνοντας «μαγικές» λύσεις για ευτυχία και απαλλαγή από κάθε δεινό.
Την ιστορία πέντε διαφορετικών μήλων που συναντιούνται με διάφορα φρούτα, βάζουν ένα κοινό στόχο και γίνονται φίλοι, αναπτύσσει το «Διάφοροι διαφορετικοί φίλοι». Το βιβλίο δίνει με απλό και αλληγορικό τρόπο μια σύνθετη αλήθεια: Το δικαίωμα στη διαφορά.
«Θυμός», «φιλία», «απόρριψη», «ζήλια», «μοναξιά», «φόβος», «τόλμη», «αυτοπεποίθηση», «χαρά», «λύπη», είναι μερικά από τα συναισθήματα που αναλύονται στα ομότιτλα βιβλία έχοντας ως σκοπό να ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιλήσουν γι' αυτά τα συναισθήματα και να νιώσουν άνετα με αυτά. Ενώ ο «εγωισμός», το «ψέμα», η «κλεψιά», ο «τύραννος», ο «ζαβολιάρης», ο «κατσούφης» βοηθάει τα παιδιά να ερμηνεύσουν συμπεριφορές και να απορρίψουν αρνητικά πρότυπα.