Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωγή Μητσοτάκη κατά «Ποντικιού»

Στην πολιτικά απαράδεκτη τακτική της υποβολής μηνύσεων κατά εφημερίδων προχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με αγωγή του κατά του σατιρικού περιοδικού «Ποντίκι» ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ (1 δισ. δρχ.) για «συκοφαντικό και εξυβριστικό δημοσίευμα».

Το δημοσίευμα αυτό, όπως αναφέρεται στην αγωγή, εμφανίζει τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε «συνωμοσία» κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου, «η οποία μάλιστα εξεδηλώθη δύο φορές με σκοπό να υποχρεωθεί αυτός σε παραίτηση από το αξίωμά του». Η συνωμοσία, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, συνίσταται στη διάδοση ψευδών φημών, την πρώτη φορά, το 1997, περί ασθένειας του Κ. Στεφανόπουλου, και τη δεύτερη στις αρχές του τρέχοντος μηνός (σ.σ. Φλεβάρη) με αφορμή την υπόθεση με τα «φρουτάκια».

Από την πλευρά του «Το Ποντίκι», το οποίο δημοσιεύει ολόκληρη την αγωγή στο χτεσινό φύλλο του, εκφράζει την κατάπληξή του για την ενέργεια αυτή του Κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζει τι είχε γραφτεί και καταλήγει: «Ειλικρινά πιστεύουμε ότι η αγωγή αυτή (που από τα πράγματα μπλέκει και τον ΠτΔ) έγινε σε μια στιγμή εκνευρισμού ή κάτω από την πίεση ίσως κάποιων κακών συμβούλων, δε στέκει, δε θυμίζει Μητσοτάκη (τις αντιδράσεις του σε δημοσιεύματα, φωτομοντάζ κλπ.) και θα μπορούσε να αποσυρθεί...».

Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί για τις 22 του Μάη 2003.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ