Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέο πυρηνικό δόγμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, και τυπικά η «αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος» των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ανακοίνωσε κι επισήμως χτες το βράδυ ο Τζoρτζ Μπους. Ετσι, για όσους είχαν αμφιβολίες περί των στόχων του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα των Αμερικανών.

Μάλιστα, ο Ράμσφελντ, ο Αμερικανός υπουργός Aμυνας, δίνει και διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Και μόνο που ...διαβεβαιώνει, είναι να ανησυχεί κανείς, όπως καταλαβαίνετε.

Α, ΝΑΙ, αρνήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την έκτακτη οικονομική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ για τους «αγώνες του ενάντια στην τρομοκρατία». Τους παρέχουν μόνον τα 3 δισεκατομμύρια δραχμές της ...τακτικής βοήθειας.

Δε λέμε ...πολεμοκάπηλοι οι Αμερικανοί, αλλά και νοικοκύρηδες. Προτείνουν στους Ισραηλινούς το ...οικονομικό ξεπάστρεμα των Παλαιστινίων. Γιατί, βέβαια, και αυτό επιχειρείται ακριβώς αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή.

Οσο για τις διακηρύξεις του ΟΗΕ περί αυτόνομου παλαιστινιακού κράτους, προφανώς μόνο για το θεαθήναι χρησιμεύουν. Βλέπετε, μόνον εκείνες που συμφέρουν το ΝΑΤΟ εφαρμόζονται.

Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ φαίνεται, τελικά, πως θα επηρεάσει τα πορτοφόλια μας πριν ...από τις διαιτητικές μας συνήθειες. Αυξήσεις μέχρι 10% στα τρόφιμα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και, μάλιστα, θα έχουμε κι άλλες, μια και δεν ανατίμησαν ακόμα όλες οι εταιρίες τα προϊόντα τους...

Ομως, το υπουργείο ευελπιστεί ότι, λόγω ανταγωνισμού, οι μεσοπρόθεσμες αυξήσεις θα είναι ...μόλις 3,2%. Δηλαδή, περισσότερο από τις αυξήσεις που έδωσε η εισοδηματική πολιτική, σύμφωνα με την πρακτική αριθμητική.

Αυτά, φυσικά, αν λειτουργήσει ο περίφημος ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς. Μόνο που έχουμε πολύ πικρή πείρα από το πώς λειτούργησε ως τώρα. Θυμηθείτε τι έγινε στα καύσιμα, για παράδειγμα...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ