Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
BOYΛH
Μερική υποχώρηση Κακλαμάνη

Ανοιχτό όμως παραμένει ακόμα το θέμα της πλήρους αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Σώματος

Κάτω από το βάρος υπογραφών βουλευτών όλων των κομμάτων σε σχετικό κείμενο - ξεπέρασαν τους 100 και η ΚΟ του ΚΚΕ υπέγραψε σύσσωμη - ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης προχώρησε χτες σε μερική υποχώρηση στο θέμα των αρμοδιοτήτων της Ολομέλειας του Σώματος.

Ετσι ανακοίνωσε ότι όταν τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και θα έρχονται στην Ολομέλεια για μία και μόνη συνεδρίαση θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται κάποιες τροποποιήσεις. Είπε συγκεκριμένα ότι η Ολομέλεια μπορεί, αν δε συμφωνεί, να υποχρεώσει έναν υπουργό να αποσύρει ολόκληρο το νομοσχέδιό του ή να αποσύρει μια συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ο κάθε υπουργός θα μπορεί μετά τη συζήτηση να αναμορφώνει κάποια διάταξη ή να δέχεται κάποια άποψη και να την ενσωματώνει στο νομοσχέδιο. Ο Απ. Κακλαμάνης είπε ότι η Βουλή πρέπει να αφήσει να περπατήσει ο νέος κανονισμός και εάν διαπιστωθούν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από την «κοινοβουλευτική πρακτική» και θέλουν τροποποίηση τότε να τροποποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τις διατάξεις που αφαιρούν αρμοδιότητες από την Ολομέλεια της Βουλής τις ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ προειδοποίησε για τις επιπτώσεις τους και στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και στην ψήφιση του νέου κανονισμού της Βουλής. Το ΚΚΕ επιμένει ότι η Ολομέλεια του Σώματος πρέπει να έχει πλήρεις αρμοδιότητες ακόμα και την ψήφιση τροπολογιών, εάν αυτές κατατίθενται τρεις μέρες πριν την έναρξη της συζήτησης ενός νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ