Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΕΔΥΕ
Κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), όπου σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το διάγγελμα του Προέδρου της Ρωσίας, Πούτιν, ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου. Ερχεται να προστεθεί στις επιθετικές κινήσεις και πρωτοβουλίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όλου του προηγούμενου διαστήματος, που φέρουν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός, οι συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων μάχης κι από τις δυο πλευρές προειδοποιούν για γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου. (...)

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν πολύ βαριές ευθύνες, γιατί με την πολιτική τους εμπλέκουν τη χώρα και τον λαό μας ολοένα και βαθύτερα στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οπως αποδείχθηκε για πολλοστή φορά στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των πρωτοκόλλων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα συντάσσονται μέχρι κεραίας και πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (...)

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Αποτελεί μονόδρομο η παραπέρα κλιμάκωση της λαϊκής πάλης για να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Να μη χρησιμοποιηθεί καμία στρατιωτική, πολιτική ή άλλη υποδομή της χώρας μας για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εναντίον άλλων λαών (...)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ