Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Προς κανονικό κουκούλωμα η υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ

Συνεχίζεται κανονικά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που υποτίθεται ότι διερευνά τις υποθέσεις παρακολουθήσεων, η μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης των συνακροάσεων και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Χτες, ολοκληρώθηκε η ακρόαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρ. Ράμμου, και το μόνο ...«στοιχείο» που προέκυψε ήταν οι φράσεις «δεν γνωρίζω», «δεν θυμάμαι», όσον αφορά την υπόθεση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, με συνεχή τα περιστατικά υποκλοπών από το 2016 ως τον Απρίλη του 2022, με πλήθος στοιχείων που έχουν έρθει στο φως, με δικογραφίες. Και επιπλέον, με την επιβεβαίωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη ότι είναι υπόθεση πολύ σοβαρή, για την οποία δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχει εμπλοκή υπηρεσιών εκτός ελληνικής επικράτειας και ...πάει λέγοντας.

Για παράδειγμα, ο Χρ. Ράμμος, δείχνοντας να έχει ...επιλεκτική μνήμη, δεν ...«θυμόταν» έγγραφο που ο ίδιος φαίνεται να έχει υπογράψει τον Μάρτη του 2022, δηλαδή λίγους μήνες πριν, το οποίο σχετίζεται με αναφορές σε κενά στο σύστημα ασφαλείας παρόχων τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, ήταν λαλίστατος και θυμόταν με λεπτομέρειες άλλα έγγραφα και περιστατικά, που βέβαια δεν αφορούσαν την υπόθεση του ΚΚΕ.

Ετσι, αναφερόμενος κυρίως στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, φέρεται να είπε ότι φέρνουν δυσκολία στη διερεύνηση τόσο η ΕΥΠ όσο και η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ κ.ο.κ. Αναφορές που τροφοδότησαν εκ νέου την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν λόγο για «fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ» και τα άλλα δύο αστικά κόμματα για συγκάλυψη και «βαθύ σκοτάδι», ενώ την ίδια ώρα όλοι μαζί προσπαθούν να θάψουν την υπόθεση του ΚΚΕ, αφού δεν υπάρχει σε καμία ερώτηση που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σε όσους έχουν κληθεί σε ακρόαση και σε καμία δήλωση.

Σήμερα, αναμένεται η ακρόαση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλ. Ρογκάκου, ενώ η εκπρόσωπος της εταιρείας «Intellexa» ενημέρωσε τα μέλη της Εξεταστικής ότι αδυνατεί να καταθέσει καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, αν και γνώριζε ότι έχει κληθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να της σταλεί ερωτηματολόγιο. Εχουν απομείνει να καταθέσουν ακόμα εκπρόσωπος της εταιρείας KRIKEL και ο Ν. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τον κατάλογο που αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία αρνήθηκε, με την εκκωφαντική σιωπή των άλλων κομμάτων, να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι που έχει κατ' επανάληψη προτείνει το ΚΚΕ, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ, οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ και οι πάροχοι και παρά το γεγονός ότι η μέχρι τώρα «πορεία» των διαδικασιών της Εξεταστικής καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καταθέσουν.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org