Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΣΙΝΕ
Ψήφος κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό

Να δώσουν τη δική τους απάντηση, ψηφίζοντας και ενισχύοντας την ΕΣΑΚ ΠΕΣΙΝΕ, «για να δρομολογηθούν εξελίξεις σε όφελος των εργαζομένων και να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό», καλεί τους εργαζόμενους η παράταξη με τη διακήρυξή της ενόψει των εκλογών που πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη 12 Μάρτη μέχρι την Πέμπτη 14 Μάρτη, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο και αντιπροσώπων για το ΕΚ Λιβαδειάς και την ΠΟΕΜ.

Στη διακήρυξη της ΕΣΑΚ επισημαίνεται η σπουδαιότητα αυτών των εκλογών και η ανάγκη ανάδειξης ταξικής διοίκησης που θα συστρατεύει τους εργαζόμενους σε αγωνιστική κατεύθυνση διεκδίκησης και δε θα τους αποστρατεύει, όπως κάνουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των εργαζομένων, σημειώνει ότι χειροτερεύει συνέχεια με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, με τη συρρίκνωση του προσωπικού, την επέκταση των εργολαβοποιήσεων, την κατάργηση ειδικοτήτων, την εντατικοποίηση και την αφαίρεση παροχών, τον (τεχνητό) διαχωρισμό μόνιμων εργαζομένων και εργαζομένων στις εργολαβίες. Ηδη, υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ, με την εφαρμογή των προγραμμάτων «Πρόκληση» και «Συνεχής Πρόοδος» χάθηκαν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.

Απέναντι, σ' αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, επισημαίνει η διακήρυξη, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στο ΔΣ έκανε «πλάτες» στη διοίκηση της ΠΕΣΙΝΕ. Απ' την άλλη, η συνδικαλιστική τους (μαζί με τη ΔΑΚΕ) πρακτική επέφερε σημαντικό χτύπημα στην ενότητα και αγωνιστικότητα του σωματείου. Το δικό τους συμβιβασμό και υποταγή στις αντεργατικές απαιτήσεις του εργοδότη προσπάθησαν να τον «φορτώσουν» στους εργαζόμενους. Απομάκρυναν με την τακτική τους τα μέλη από τη δράση του σωματείου, τους στέρησαν ακόμα και το δικαίωμα να παίρνουν ουσιαστικό μέρος στην επεξεργασία των αιτημάτων και αποφάσισαν για αυτούς, χωρίς αυτούς, για την αμοιβή και τις συνθήκες εργασίας.

Η ΕΣΑΚ αντιπάλεψε αυτές τις επιλογές και στο ΔΣ και στην εφαρμογή τους στους εργαζόμενους. Προσπάθησε για τη συσπείρωση και ενότητα, ανέδειξε τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν, πάλεψε για τη διεκδίκηση λύσεων έξω από την πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση των αγώνων, η απάντηση στους διασπαστές(2009-05-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε πανστρατιά(2002-11-08 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στη ΛΑΡΚΟ(2000-06-29 00:00:00.0)
Πρωτιά της ΕΣΑΚ(2000-03-30 00:00:00.0)
Νέα "ΠΡΟΚΛΗΣΗ"(1999-07-20 00:00:00.0)
Σε ρόλο υπονομευτή η πλειοψηφία(1998-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ