Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στη ΛΑΡΚΟ

Καταγγέλλει την προσπάθεια αρπαγής ψήφων από την ΠΑΣΚΕ

Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
Το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
Για αντιστροφή της πραγματικότητας σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλει την παράταξη της ΠΑΣΚΕ η Τοπική Επιτροπή Φθιώτιδας της ΕΣΑΚ . Αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο ανακοίνωσης της ΠΑΣΚΕ, την οποία η ΕΣΑΚ χαρακτηρίζει μια προσπάθεια αρπαγής των ψήφων των εργαζομένων, ενόψει των σημερινών εκλογών για ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. Οι ταξικές δυνάμεις διεκδικούν τη στήριξη των εργαζομένων μέσα από το συνδυασμό ΕΑΜ.

Η παράταξη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «το αβέβαιο μέλλον της επιχείρησης, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η χειροτέρευση της θέσης τους, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, που στηρίζει τους πλουτοκράτες και υλοποιεί τις επιταγές τους, μέσω των κατευθύνσεων της ΕΕ και των άλλων Οργανισμών του κεφαλαίου».

Προσθέτει ότι «απέναντι σ' αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν το ταξικό τους συμφέρον, που εκφράζει την πλειοψηφία του λαού μας και το συμφέρον του τόπου μας. Η δύναμη της ενότητας των εργαζομένων αναπτύσσεται πάνω στις συνεπείς ταξικές θέσεις και όχι στις φιλοκυβερνητικές- εργοδοτικές θέσεις της ΠΑΣΚΕ ή της ΔΑΚΕ».

Καταλήγοντας η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων στη σημερινή κατάσταση είναι «η αγωνιστική συσπείρωση και δράση απέναντι στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης. Απέναντι στις υποταγμένες ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να αντιτάξουν το δικό τους ταξικό μέτωπο πάλης, στηρίζοντας τις ταξικές δυνάμεις του σωματείου, αναπτύσσοντας κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τους κατοίκους της περιοχής, για την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ και τη βελτίωση της θέσης τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ