Πέμπτη 29 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε αντεργατικό «φόντο»

Σήμερα η δεύτερη συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται η δεύτερη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου, στα πλαίσια των «συλλογικών διαπραγματεύσεων», η οποία γίνεται στο «φόντο» των αντεργατικών προτάσεων της κυβέρνησης που ανοίγουν το δρόμο για ανατροπή του ωραρίου και του εργασιακού καθεστώτος.

Στην πρώτη συνάντηση η υπουργός είχε δώσει υπόμνημα στην ΑΔΕΔΥ, στο οποίο αναφερόταν η πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών τρία απογεύματα τη βδομάδα και τα Σάββατα, μέσω της δημιουργίας γραφείων πληροφόρησης, με το πρόσχημα της «καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη». Ωστόσο, δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά για το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν αυτά τα... γραφεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για εφαρμογή σπαστών ωραρίων και για χτύπημα του 8ωρου και του 5ήμερου.

Επίσης πρόθεση της κυβέρνησης - όπως αναφέρεται στο υπόμνημα - είναι να δημιουργήσει σύστημα σύνδεσης του μισθού με την αποδοτικότητα και για αυτό το λόγο θα καταρτίσει δείκτες αποδοτικότητας.

Παρόλο που η κυβέρνηση ευθέως με το υπόμνημα βάλλει κατά εργασιακών δικαιωμάτων, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ απόφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί, παραπέμποντας στο διάλογο που θα γίνει, ενώ χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός την έναρξη των ψευδεπίγραφων συλλογικών διαπραγματεύσεων, προϊδεάζοντας πως και σε αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσει την τακτική της συναίνεσης και στήριξης της αντεργατικής - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ